30 januari 2010

Ett nödrop!

Man vet ju inte vad man ska tro på, men enligt dagens Expressen tigger Elfsborg just nu pengar för att kunna värva Tobias Linderoth; summan fem miljoner nämns. Eftersom han fått kicken av sin turkiska klubb handlar det uppenbarligen endast om så kallad sign-on-fee – alltså pengar rätt ner i Linderoths egen ficka.

Varför då?
En spelare som varit mer eller mindre paj de senaste... låt tänka nu... två, tre säsongerna, borde givetvis vara tacksam om någon överhuvudtaget vill vika en plats i truppen åt honom. Normal lön borde heller inte komma på fråga – ett prestationsbaserat kontrakt, där lön utgår efter antalet spelade matcher, är det enda rimliga.
Och så påstås det dessutom att även Mjällby och IFK Göteborg är ute efter svensk fotbolls egen angus defensivus (karln betraktar uppenbarligen mittlinjen som ett elstängsel).
Har världen blivit galen, eller är det jag som har missat något? Hjälp mig att förstå.

5 kommentarer:

Staffan sa...

Förnuftets röst! Jag plitade själv ner en liten tirad i ämnet för ett tag sedan. Du kan betrakta det som en kommentar, så slipper jagt copypastea.

http://glidtacklingen.blogspot.com/2009/11/linderoth-till-elfsborg.html

Jesper sa...

Äh, kom igen nu, Tobbe kan ju bli en nu Yksel!

Ulf sa...

Tobias Linderoth var en väldigt duktig fotbollsspelare, men problemet är detta: när folk (inkl Lagerbäck) ansåg att han var "landslagets viktigaste spelare" förväxlade man det med att han spelade på landslagets kanske viktigaste position.
Och det kan ju rimligen inte vara samma sak.

Kan han göra nytta för Elfsborg? Självklart, men något annat än ett prestationsbaserat kontrakt vore ju huvudlöst.

Robin FGBOYS sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Staffan sa...

Kan Linderoth göra nytta för Elfsborg? Ja. Men kan han även göra skada för Elfsborg? Ja, det tror jag. Precis som att Henkes försvinnande kan bidra till att HIF på allvar utmanar om guldet.