05 januari 2010

Bye Bye Majlard

Den nya decenniet har redan fört med sig en massa jobbiga funderingar och ångestar. Man riktigt hungrar efter goda nyheter.

Så när Olle Lidbom, han med mediabloggen Vassa Eggen, twittrar följande, blir man ju lite uppåt:

Jan Majlard slutar som "sportkrönikör" på SvD. Har meddelats i hans krönika. Som ingen tydligen läste klart. Meddelas därför på detta sätt.

Men frågan är om det är sant. Som vanligt lämnar Majlard oss hängande i skuggorna, tydlighet är inte hans varumärke.
Läs själv krönikan och bestäm er vad ni ska tro.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Jodå. Det stämde:
http://www.resume.se/nyheter/2010/01/05/majlard-slutar-som-kroniko/index.xml

Jesper sa...

Inte min stil att dansa på någons grav. Nöjer mig bara med att dra en djup suck av lättnad. Och konstatera att mannen trots allt har gett oss ett antal glada stunder.

Calle sa...

Tänkte faktiskt på dig när jag läste det där, och gladdes. Å andra sidan tycker jag det är väldigt märkligt att Svenskan lägger ner sin sena sportbevakning OCH sportkrönikorna. Blir inte mycket till sportbevakning kvars alls, med andra ord.

Anonym sa...

Jag dansar inte på graven heller. Men att han slutar krönikera höjer onekligen nivån på svensk fotbollsprosa.

Jesper sa...

Calle: tja, om man någonsin kunde kalla Majlards krönikor för "sportbevakning".

Olle Lidbom sa...

Man behöver ju inte dansa på grav, men hans krönikor är ju ofta - oavsett om man håller med honom eller ej - omöjliga att begripa, rent tekniskt.

Jesper sa...

Olle: Jodå, jag håller med. Har länge tänkt man borde sammanställa en antologi md mannens mest fantastiska meningar. Och har också länge tyckt att den som har så liten kompetens inom sitt eget yrkesområde borde förlora rätten att uttala sig om andras.

Anonym sa...

I en tråd på Facebook, där jag var inne i förmiddags, skrev Erik Helmerson väldigt kul:
"Tur att han fortsätter som reporter, jag fruktar att den ständiga frågan om vilket lag som är bäst på att transportera in bollen i straffområdet annars skulle bli ödsligt hängande i luften."

Hermann Dill sa...

Nog är vi några som dansar lite i smyg på Majlards grav. Är ju inte mer än människa...

Magnus sa...

Tycker det var en ovärdig avslutning men vänliga tankar, försonliga drag och någon slags svårdefinierbar känsla av att karln faktiskt var lite ödmjuk så på slutet. Han kanske blir kyrkoreporter på familjesidorna nu, analyser av högmässor och sånt?

Ulf sa...

Mats (och Erik Helmersson): Handlade det inte om i vilken liga det var svårast (för Zlatan) att transportera in bollen i straffområdet.


En smula off topic: För övrigt tycker jag att det var en bra markering att Majlard lämnade presskonferensen den där gången. Det har också förvånat mig att andra medier (mig själv inräknad) inte kollegialt har reagerat på Zlatans icke-kommunikation med Aftonbladet.

Tony Ernst sa...

Jag dansar gärna på hans grav. Hårt och länge.

Marcus R sa...

Äntligen !

Jesper sa...

ulf: ja, hade inte mannen själv hållit på att göra upp räkningen med Zlatan i krönika efter krönika så hade jag kanske kunnat ha sympati för honom. Hur som helst tycker jag knappast svenska fotbollsjournalister lider av ett underskott av kollegialitet. Och hur som helst: inga sådana här omständigheter borde någonsin blanda in läsarna.

magnus: vilka skulle de värdiga omständigheterna kring hans avslut ha varit? De rättvisa hade varit att han berövades jobbet på grund av inkompetent språkbehandling. Men då skulle någon ha behövt erkänna att samma sak har fått pågå i femton år utan att någon har vågat ingripa...

Ulf sa...

Jesper: Heder i så fall åt sportchefen Billger som hanterar sparkrav/omorganisation på ett smart sätt...