16 december 2009

Utom tävlan: Svennis & Co skaffar nytt jobb

Jag vill be att få göra ett tillägg till min decenniesammanfattning, gällande tristaste ögonblick.

- Svennis, Grip & Backe tränar Notts County
Vi snackar ändå om Sveriges två mest meriterade tränare och en trogen vapendragare. Det är deprimerande att de ser som sin uppgift att ansvara för ett lag i den engelska fjärdedivisionen. Uppgiften blir inte mysigare av att de aldrig bryr sig om att ställa frågan: "varifrån kommer pengarna?".
Underligast är att Backe - som inte kan skylla på ålder, utan snarare borde stå på sitt tränarlivs topp - antar en så bisarr utmaning, som i bästa och mest osannolika fall (serieseger varje år) skulle föra honom till Premier League hösten 2012.
Backe tog sitt förnuft till fånga, gudskelov, men vart ska Svennis ta vägen? FCZ?

7 kommentarer:

Ron Obvious sa...

Svennis fick aldrig chansen att spela Football Manager när han var ung.

Jag kan hålla med om pengarna, men annars ser jag verkligen inte problemet. Bra förutsättningar i en klassisk klubb, en härlig utmaning, och betydligt färre jobbiga jävlar som hela tiden vill fråga om, och lägga sig i, ens jobb. Jag skulle vilja lägga till nåt om att gå sin egen väg och skita i vad andra tycker också, men det funkar inte riktigt när det är Svennis vi pratar om.

Men av resonemanget ovan får man nästan intrycket av att fotboll börjar lukta (i stället för pengarna dårå) så fort ens spelare tjänar mindre än en miljon i veckan.

Anonym sa...

Backe till Djurgården. Ganska säkert.

Ulf sa...

@Ron: Ja, jo... men härlig utmaning? Även om det hade varit en uthållig storsatsning är det ju föga troligt att Notts Co skulle klara att gå upp en serie varje år. Oddsen var väl ganska låga på att Backe skulle tillbringa några av sina bästa coachår i typ andra- eller tredjeligan. Och oddsen var rätt låga på att det inte var en uthållig satsning heller.
@Mats: Det är väl ganska troligt. Tror du han är uthålligare där?

Anonym sa...

Ska vi gissa att han ångrade att han tackade nej, så snart det kändes motigt? Eller att han vill trissa upp lönen?

Mali sa...

Ulf:
Dom hoppades väl på att göra en s.k. Northampton, eller an halv.
De gick från div 4 till div 1 på fem säsonger på 60-talet, hamnade sist i Div 1 och rasade lika snabbt nedåt.
Tror att det slutade med att de fick stanna kvar i ligasystemet efter omröstning.

Jesper sa...

Wimbledon var väl något liknande. Utan arabpengar.

A sa...

Helt osannolikt att de hade gått upp till PL inom tidsramen de satt upp var det väl ändå inte.

Oavsett vad man rapporterar i Sverige så är det ju en anrik förening med fotbollstraditioner och med rätt förutsättningar i form av stor arena och så vidare. Notts County är ju inte att jämföra med Åshöjden.

Sedan har ju lag som Hull och Wigan gjort det ganska bra när de kommit från lägsta divisionen och klättrat hela vägen till PL.