14 december 2009

Larsson goes controversial

Ja, Magnus Hagström är obekväm över att en kille som visst lirat i AIK och Djurgården nu ska träna hans Hammarby. Säga vad man vill, men i skenet av att Henke Larsson tar över Landskrona Bois kommer den lilla konflikten i skymundan. Han är inte rädd att stöta sig med folk i alla fall, den gode Larsson.
Hursomhelst är det uppenbart att vi som är supportrar inte kan ställa några lojalitetskrav på den som gör tränarjobbet till sitt yrke.
Spännande tränarkamp i Superettans tippade topplag blir det i alla fall med Larsson, Janne Andersson och Rikard Norling. Och så radarparet Borgqvist/Blomqvist då.

12 kommentarer:

Mali sa...

Där ser man vad lite man vet...i alla fall jag.
Hade ingen aning om den starka rivaliteten mellan bojs och HeIF.
Man lär sig varje dag...kul.

Erik D sa...

Men är verkligen rivaliteten mellan Helsingborg och Landskrona så stor? Och i så fall, hur långt bakåt i tiden bottnar den?

Ulf sa...

Jag kanske överdriver? Jag är inte från de trakterna. Men om man pratar med supportrar från Bois eller HIF så verkar det inte vara nån tvekan om var den största rivaliteten ligger.
Larsson tonade ner spänningarna, men det ligger ju i hans intresse.
Vi får väl se om det är nån boisare eller hifare som läser här.
Hursomhelst är ju Larsson en aning större som spelare och klubsymbol än Borgqvist.

Erik D sa...

Bra förklarat Ulf, och att ens låta Borgqvist bli jämförd med Larsson var en väldigt snäll handling av dig. Ha det! Erik

Anonym sa...

Jag lovar. Det ÄR rivalitet. Henke är modig. Låt vara att det inte aktiverats så mycket på senare år, då BoIS parkerat en våning ner. Men 6-2-förlusten i första omgången av Allsvenskan för en 5-6 år sedan, den har få HIF-are glömt. Eller BoIS-are. Av olika skäl.

Ulf sa...

Mats: Stämmer. 02 var det, jag var där. En fin vårdag. Om jag minns rätt var det årets allra första match, alltså en dag innan resten av omgången. Minns att det var ganska många (skade-)glada boisare den dagen.

Zax sa...

Redan på 40-talet stod Landskronaborna på Helsingborgsvägen i Landskrona och hånade hifares förlust mot malmö ff när dom var tvungna att köra igenom Landskrona för att komma hem.

Ofta kastades saker på Helsingborgarna också.

Jesper sa...

Redan på 20-talet blev det upprorsstämning i Landskrona när HIF värvade deras stjärnor, bröderna Albin och "Hacke" Dahl. Jag tror de fick varsin låda bananer.

Ulf sa...

Var dom släkt med Andreas Dahl? (Nej, det var dom förstås inte, men tvärtom, kanske?)

Erik D sa...

Tack för historielektionen, det är lätt att bli historielös i dessa tider. Erik

Anonym sa...

Bara ett litet tillägg: rivaliteten är större i Landskrona än i Helsingborg. I Helsingborg är det MFF som gäller. Jag vill minnas att Henrik Larsson, strax efter att han återvänt till HIF, kommenterade MFF's intresse för honom med nåt i stil med "Det hade ju inte gått. Jag hade inte kunnat visa mig på stan"
/Daniel

Anonym sa...

Det är sant. Så har det varit sedan 1993, kan man säga. Rivaliteten mellan HIF och MFF har förstärkts sedan "de" gick om "oss" i tabellen. Det hade liksom inte hänt förr. BoIS vs HIF har äldre rötter.