25 november 2009

Taktikens triumf

Jag undrar fortfarande.


Hur såg Guardiolas plan B såg ut? Hur mycket hade han varit beredd att riskera, om Inter hade tagit ledningen?

Jag undrar också hur mycket som var psykologisk taktik, ett sätt att vagga in Inter i en känsla av trygghet. Två världsstjärnor, tillika Barças två bästas målskyttar, börjar på bänken i en (för Barça) avgörande match i Champions League.

Oavsett vilket kan Guardiola inte sluta le idag.

8 kommentarer:

Ulf sa...

Intressant tanke. Men oavsett Zlatans och Messis kvaliteter och oavsett deras målskytte blir det allt tydligare att inga spelare är viktigare för Barcelona än Iniesta och Xavi.

Jessica sa...

Ja, där visade Barca en bredd som många inte trodde de hade. Fast om Ulf är inne på, Iniesta och Xavi är kanske än svårare att ersätta.

Anonym sa...

Jo, och ändå ska de köpa Fabregas.. :-)

Jag begriper ändå inte hur han tänkte. För uppenbarligen var det ju så att Z och M inte var fit för 90 minuter. Men de kunde spela fotboll i någon form, i det att de satt på bänken och var tillgängliga.
Om det nu inte bara var för att skrämmas :-)

I vilket fall. Hade jag haft två superstjärnor, som kanske kunde göra 60 minuter, då hade jag valt att ta in dem från start och gå på knock. Så som Barcelona brukar göra.

Max L. sa...

Äh, han hade ingen Plan B.
Mourinho var ju uppgiven på förhand, Inter hade två clowner längst fram.

När kommer spelprogrammet för S1 år 2010?

Anonym sa...

Fast samtidigt sa ju Mourinho att man kom till Barcelona för att säkra segern i gruppen. Möjligen innebär det, enligt din analogi, att han bara försökte lura sig själv...

Vad har Superettan med detta att göra? :-)

Hermann Dill sa...

Totalt off-topic: Men det här klippet tror jag Hagström kommer att gilla
http://www.youtube.com/watch?v=mo2zzK8pQ4s

Hagström sa...

Tack för tipset, Hermann! Faktum är att jag var på just den där matchen mot Brentford som Millwall var tvungen att vinna. Man kastas tillbaka i tiden. Skitkul!

Hermann Dill sa...

Hagström: Det nästan ante mig att du var på den matchen. Själv fick jag svåra flashbacks till din text i Offside när jag såg klippet - herrejävlar vad ogästvänligt The Den var.