09 november 2009

af Kleen om Hamrén

THS som delar lokal med en egen stilguru (och succéförfattare) måste naturligtvis ha vår egen omdömesgilla analys av den nye förbundskaptenens stil. Vi bad alltså unge herr Björn af Kleen (som när det gäller fotboll saknar alla slags förutfattade meningar) att ta stegen fram till vår datorskärm och bedöma Erik Hamréns apparition.

Omdöme: en god representant för Alliansens Sverige. Typ: VD i mellanstort företag. Ledig, men ändå bekväm, modern och maskulin utan att vara gammaldags. Har uppenbarligen några års vana av att bära kostym. Samma sorts infantila halsdukar som Reinfeldt. Gantman: typisk landsortsman som vill vara lite flådig. Ovanligt yvig frisyr för att vara Reinfeldt-medelklass, men det passar honom bra. Bra att han inte har silverbricka utan vanligt spänne på skärpet. Man kan framför allt fundera över glasögonen - känns som han har en fru som har varit och valt dem.

Skulle man kunna stöta på Erik Hamrén på ett svenskt adelsgods? Nja, i så fall som inkallad representant för nån kommunal tillståndsmyndighet vid en hästtävling, möjligen från ett försäkringsbolag. Skulle man kunna stöta på honom vid Stureplan? Jadå, över en mäklarbricka på vilket after work som helst.

3 kommentarer:

Mats sa...

Lysande! :-)

Hälsa förresten BaK och gratta till de positiva recensionerna.

Men annars: Jag hänger inte med i de här cyniska svängarna rörande Hamrén. Jag är nog lite tvärsom (jag älskar detta närkiska idiom) i tillvaron. Jag är optimistisk och positiv tills verkligheten tvingar mig att tycka annorlunda.

Åter igen, den där historien om hur han lagade frukost till Afonso och Paulinho, den värmer. Var det Erik Almqvist (ÖIS:are) som drog den?

Kan inte Mattias "göra en Jesper" och släpa fram Erik till vår datorskärm och låta honom dra storyn här. I ett eget inlägg, that is.

Anonym sa...

Personligen minns jag artikeln/inslaget från tiden när Hamrén var tränare i ÖIS och införde proceduren "skicka pinnen" i laget. Man lät en pinne gå runt och så fick den som hade den berätta något personligt som hänt under veckan.

Detta ska inte förväxlas med det odödliga pinnen-reportaget som SVT gjorde med Hanna Ljungberg. Efter att TV4 sänt något mästerskap i damfotboll för några år sedan och debattens vågor gick höga om att media inte tog damfotbollen på allvar så följde SVT upp med att göra ett reportage om Hanna Ljungberg från en nioårig flickas perspektiv. Reportaget avslutades med att Hanna Ljungberg var tvungen att slicka på en pinne som 9-åringen hade med sig med avsikten att det skulle ge tur eller något.

Visst vill man se ett liknande reportage på herrsidan, dvs att SVT skickar ner en tolvåring till Barcelona och bussar fram honom till Zlatan för att fråga om han kan tänka sig att slicka på pinnen.

Mats sa...

@Anonym: Säg att det inte är sant...