19 oktober 2009

Liten tröst är också tröst

Sverige ute ur VM. AIK på väg mot allsvenskt guld. Korpsäsongen snart över. Ibland känns det som om IFK Göteborg likaväl kan tappa poäng ikväll så kan jag sluta bry mig redan nu.

Fast vänta lite. Resumésprätten Viggo Cavling utlåter sig om att en allsvenska utan Djurgården och Hammarby känns "iskall". En Allsvenska som Resumé tycker är iskall, det är ändå något värt att se fram emot.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag höll på att säga att Viggo inte vet något om fotboll. Men det gör han ju. Han var alltid på ståplats på Malmö Stadion på den tiden jag gick på ståplats och på den tiden han bodde i Malmö.

Han höll på MFF. Bra så långt.

Men Viggo hann inte bo särskilt länge i Stockholm innan han la sig till med en fånig, stockholmsk accent. Och nu tycks han dessutom ha lagt sig till med nytt favoritlag.

Eller i alla fall ett inskränkt stockholmsperspektiv.

Patrik sa...

det är ju trots allt rätt vanligt att folk byter favoritlag när de flyttar, jag tror att vi som inte gör det är i minoritet

Studiomannen sa...

Patrik: ledsen, men jag vägrar faktiskt att tro det. Jag såg en utlagd snutt på baraben.com med en Malmökomiker (okänd förmåga för mig) som på en ståuppfestival i Sthlm skojade med publiken att bajare egentligen kommer från Norrköping. Han själv sa att han flyttat till Sthlm, men naturligtvis fortfarande håller på Malmö.

Det finns inte i min föreställningsvärld att byta lag.

(inom parentes sagt har jag numera ett hälsosammare förhållande till andra lag. Jag hatar betydligt mindre. Däremot spottas det och fräses mer över mitt lag än över andra. By far. Förmodligen för att vi är bäst) :-)

Patrik sa...

studiomannen: jag har exempel dels på personer som kanske inte är så väldigt engagerade egentligen och som håller på det lag som "är bäst" för tillfället (de är kanske inte relevanta i sammanhanget),

men även sådana som tyckts hålla på bajen när de bodde runt södermalm, men efter malmöflytt ställde sig i mff's klack (samme person hävdar iofs att han höll på mff i början av 90-talet)

jag kan möjligen förstå

själv har jag varit blåvit i torslanda 5 år under 70-talet och därefter 30 år på annat håll, bland annat 150 m från råsunda fotbollsstadium och på södermalm och stundtals är det rätt jobbigt

Ulf sa...

Mats: Jag är osäker, men jag tror kanske inte att jag håller med om att Viggo Cavling talar med stockholmsk accent.
Mn om så skulle vara. Vilket svek.

Studiomannen sa...

Undrar om man vågar nämna Anders Glenmark i sammanhanget? Pratar skånska men sjunger på uppsvenska. Undrar vilket lag som är hans?

Anonym sa...

@Ulf:Viggo har så gäll röst så det kan vara svårt att avgöra ibland. Jag skulle säga att han är, som det heter här nere "spansk i flabben". Alltså skåning som försöker låta lite finare genom att anta lite förställd stockholmska.

@Studiomannen: Glenmark är från Tomelilla (eller möjligen Ystad). Jag utgår från att han är himmelsblå :-)

Studiomannen sa...

Alla är MFF:are innan motsatsen bevisas? ;-)