19 oktober 2009

Ishi goes to Bollywood

Jag har alltid tyckt det är synd att indierna snott det fina uttrycket Bollywood. Nog hade det varit mer lämpligt att använda i de sammanhang som vi såg Eduardo i, tidigare i höst, eller där vi såg Ishizaki i lördags.


Jag besökte en mässa igår, där jag sprang in i TFF:s sportchef Lasse Larsson, den gamle målsprutan i MFF. Han var där med sin vackra, italienska fru, och jag kände mig föranledd att gå fram och beklaga sorgen.

Lasse släppte omedelbart allt annat fokus, böjde sig framåt och sa med låg stämma:

»Jag är fortfarande full av ilska«.

Jag sa att jag hade all förståelse för det, om jag hade varit TFF-supporter skulle jag stormat Vångavallen. Själv, om det behövts.

Lasse avslöjade också att han var lite besviken på killarna i laget, någon borde tagit ett gult kort för att visa Ishizaki vad de tyckte om den bisarra filmningen.

Varpå vi enades om att alla lag behöver en Krister Kristensson, en sheriff som skipar den nödvändiga rättvisa som inte domaren alltid tar ansvar för.

Innan Lasse återgick till den sköna Fedra (hustrun) tillade han:

»Tidningarna brukar ju ringa och fråga vem man tror ska vinna guld och sånt. Innan har jag sagt att det vore kul om Elfsborg gjorde det. Men det gör jag inte längre.«

13 kommentarer:

Henrik sa...

Ishizaki kan vara glad att han inte lirade på Melanders kant. Dennis utsåg annan gultröja som syndabock och manglade stackaren strax efter straffen. Hårt, skoningslöst och totalt onödigt rent fotbollsmässigt. Ett välinvesterat gult.

Anonym sa...

Ett välinvesterat gult? Jo helt rätt att förstöra en annan spelare för tid och evighet för att markera att filma är fel! Att dom reagerar och skäller Ishi kan jag ta men det du säger jämställer dig med hur Jensen ser ut, en grottmänniska.

Anonym sa...

Förstå två saker:

1) Domaren blåser inte straff för att Ishizaki trillar utan för ett ryck i armen strax innan, ett ryck som domaren placerad i en annan vinkel än TV-kamerorna är helt säker på.Filmingen har således inget med straffen att göra.

2) Ovanstående fråntar på inget vis Ishizakis beteende, oerhört tråkigt att se och hör inte hemma på en fotbollsplan. Men att 'straffa' en spelare för det domaren missar, det är etter värre. Då sänker man sig inte bara till Ishizakis nivå, utan ännu lägre.

Anonym sa...

Herregud! Sportchefen tycker att man skall skada motståndarna! Det om något säger väl något om hur illa det är ställt med fotbollen i Sverige. Det tillsammans med Mats Olssons krönika om fröjden i AIKs brutala spel är väl årets värsta kommentarer. Och den tackling som lagkaptenen sedan gjorde på Mobaeck kunde mycket väl resulterat i allvarliga skador. Idioter!

Henrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Henrik sa...

Melander och andra normala människor vet att man skadar ingen bara för att man trycker till lite extra med höften i en tackling. Oavsett om bollen är i närheten eller inte. 20 sekunders ojande på det kalla gräset senare står motståndaren upp igen. Vi pratar inte direkt någon Roy Keane-sågning.

Hade du sett situationen och haft en hjärna hade du förstått det. Och då hade du naturligtvis inte kommenterat utseenden heller.

Att spela tufft och markera revir mot motståndare är lika mycket en del av spelet som tröjdragningar, filmningar och domarmissar. Ungefär som armbågarna gultröjorna inte hade några som helst problem med att dela ut.

Melander gjorde helt rätt. Önskar bara han gjort det tidigare.

Studiomannen sa...

Jag har inte sett en sekund av matchen ifråga och tänker inte uttala mig om saken.

Däremot kan jag säga att Melander är en kul kille. Han sa inför Blåvitts guldmatch -07 att han skulle springa ärevarv om han gjort mål. Bara för att jävlas. Han gillar ju att retas. Jag måste säga att han skulle vara en stor tillgång i åtskilliga allsvenska klubbar.

Anonym sa...

@Anonym: Det känns alltid corny att argumentera med någon som föredrar att kalla sig "Anonym", men jag försöker. Jo, Lasse Larsson var självklart - SJÄLVKLART - inte ute efter att någon skulle SKADA Ishizaki. Men det är klart som fan att han ville att någon i TFF skulle visa honom att "det här är inte okej".

Vilket det ju inte är heller.

Ishizaki fuskade - och Elfsborg vann på det.

Fotboll funkar så, som vi alla vet, att så fort domaren tappar greppet så går spelarna själv in och reglerar. Någon i TFF borde tryckt till Ishi vid lämpligt tillfälle, så han hade med sig något hem till Borås, som påminde honom om att han var en (för kvällen) oren spelare, en fuskare.

Samma sak (att spelarna ger igen) när en domare missar/släpper en tveksam situation. Hur ofta ser vi inte att den förfördelade spelaren går in tufft i nästa situation - och åker på gult kort? Jag blir lika frustrerad varenda gång detta drabbar en MFF:are. Senast igår med Daniel Andersson. Hade Eriksson blåst i första läget (vilket han borde) skulle Danne sluppit det gula.

Fesken sa...

Nej Mats, vad fan, jag höll med dig överallt innan din sista formulering. Gustav Svenssons tackling på Daniel var väl f*n ingen frispark?! Daniel blev ändå frustrerad över tacklingen och gav igen på Sebastian Eriksson och tilldelades en solklar varning. Eller var det något annat du tänkte på som jag missat?

Jesper sa...

F d Öster- (och AIK-) spelaren Mats Rohdin har sin dotter i samma flicklag som min. Han brukar dra historier om gamla möten med MFF vid sidlinjen och skaka på huvudet åt galningarna i den ljusblå tröjan (och åt somliga av sina egna lagkompisar, som bröderna Ravelli). Roland Andersson pekade han ut som något av ett undantag, som aldrig höll på att skrika på domaren eller psyka motståndarna, med Kristensson och Puskas Ljungberg...Rohdin verkar vara en normal hygglig människa som fortfarande har svårt att förstå varför man måste spotta motståndare i ansiktet eller trakassera dem på andra sätt. Men, suckade han, det verkade vara det enda sättet som Andreas kunde komma upp i varv på.

Anonym sa...

@Henrik... jag var ungefär 25 meter från platsen när Melander helt galet tacklade Mobaeck. Jag vet vad jag talar om. Hade foten råkat fastna i det blöta och mjuka gräset hade både ett och två ledband rykt. Helt galet.

@Mats, din uppfattning om hur spelare skall uppträda när inte domaren ser på eller inte blåser "rätt", den är bedrövlig. Och ditt rättfärdigande av Daniel Anderssons fula tackling, att det på något vis var domarens fel att Daniel kastade sig in med dobbarna före och mangalade en IFK-spelare, det är bara trist och beklämmande.

Med den retoriken kan man ju rättfärdiga precis vilka dumheter som helst. "Vaddå !?? Domaren blåste inte frispark för mig förut så det är minsann hans fel att jag skallade Molins så att han fick hjärnskakning. Det är ju inte mitt fel" eller "Vaddå, domaren tappade ju matchen så det är helt Ok att misshandla några motståndarsupportrar på vägen hem, det är ju inte vårt fel" Eller Vaddå, Kim flyttade ju på stolparna utan att domaren varnade honom. Det är klart att vi skall markera och sätta några dobbar i bröstet på honom"

Nej, spelare, ledare och supportrar har ansvar för sina handlingar i varje läge och man kan aldrig skylla sina handlingar på någon annan. Defintivt inte domaren. Och en sportchef som önskar att spelarna hade "gett ischi något att ta med sig hem", den sportchefen hoppas jag byter sport till hockey eller något annat intelligensbefriat.

Henrik sa...

Blött gräs? Är du säker på att du var där?

Anonym sa...

@Fesken: Nu minns jag inte exakt vem som tacklade "Danne". Trodde det var Sebastian Eriksson, eftersom han gav igen på honom. Huruvida det första var frisaprk kan man alltid diskutera, det var mest fenomenet som sådant jag ville belysa.

@Anonym: Jag tror du missuppfattade mig. Möjligen var jag inte tydlig nog. Jag menade INTE att det var "okej" att gå in med några dobbar. Men en spelare som får en ful tackling (och denna kan vi som sagt diskutera) och inte får domslutet med sig, han går lätt in för hårt i nästa närkamp. Resultatet av detta kan bli olyckligt, allt från gult kort till skada. Jag säger alltså INTE (läs mina läppar) att detta är ett korrekt agerande. Jag säger däremot att det är mänskligt, vi har sett det SÅ många gånger. Och jag menar att domaren kan förhindra sådant genom att blåsa i första situationen. Om du nu släpper sargen och dina lagsympatier, tror jag du kan hänga med i mitt resonemang.