25 oktober 2009

Ej förnedrad, men inte heller glad

Jag tittade igenom de laguppställningar som DN förutspådde inför dagens derby och sa till min sambo på andra sidan frukostbordet: AIK är ju bättre än oss på varje position. Det här kan aldrig gå.
- Dessutom har de bättre vilja, svarade hon.
Med endast en av säsongens matcher i bagaget som åskådare ringade hon in ett av årets stora problem.

Nu uteblev den stora förnedringen. Vi åkte i stället på ytterligare en ettmålsförlust, AIK vann ytterligare en ettmålsseger. Jag hade inte väntat mig att över huvud taget ha känslan av att vi skulle kunna skaka AIK eller att få jubla över ett mål. Insatsen var betydligt bättre än väntat. För första gången under hösten hade vi farliga hörnor, och när vi "kom runt på kanterna" resulterade det faktiskt i inlägg mot egna spelare i straffområdet.

Men vad hjälper nu detta? Vi åkte lik förbannat från Råsunda med noll poäng och lyckades därmed inte heller påverka guldstriden i rätt riktning.

5 kommentarer:

Studiomannen sa...

Och du säger det själv. Den här bloggen är normalt befriad från tasksparkar (Hej Mats om mitt favoritlag :-) ) och jag menar inte att sparka på den som ligger. Tro mig.

Jag har sett två bortamatcher för Bajen på kort tid: Malmö och Halmstad. Skillnaden på de matcherna och premiären i Borås där jag också jobbade är oerhörd.

Statistik kan luras och jag säger att med min statistik hade Bajen noll målchanser mot MFF och HBK.

Naturligtvis satt jag framför teven och höll på er idag, men jag måste säga att det var sorgligt rättvist. Och hade inte Öis och DIF haft svårare schema på pappret hade jag sagt goodbaj. Ni har inte slagit TFF borta sedan 2001. Och Häcken är formtoppade. But still: Nu tror jag ändå på en kvalplats för Bajen. Er andra halvlek var helt OK.

Petter sa...

Vi pratade ju tidigare om hyshning av motståndare. Armas stod ju för en egen kategori igår - men det här var första gången jag liksom uppskattade det - trots att jag stod på Norra och led av målet. Karln är ju fantastiskt härligt vrickad på ett bra sätt. Jag hoppas för Armas skull att bajen klarar sig kvar.

Hagström sa...

Jag märkte ju hur förbannad AIK-publiken var på Igor, men uppfattade aldrig vad han gjorde. Kan man få en beskrivning?

Petter sa...

När Bajen gjorde 1-1 så kutade alla bajare mot Helg och Hammarbyklacken - utom en. Armas stod nånstans på mittplan och började med hög fart kuta mot Norra. När han närmade sig straffområdet började han hoppa allt vad han kunde samtidigt som han skrek och liksom gjorde uppercutts mot AIK-klacken. Hela vägen fram till eget straffområde och en minst sagt lite brydd Poppen.

Rätt roligt faktiskt men riktigt udda beteende. Han slängde även sin Bajen-tröja och kastade sig i gräset vid slutsignalen och låg tills en ledare kom och drog i honom.

Man kan inte anklaga honom för att inte vilja vinna och kämpa i alla fall.

Anonym sa...

"lyckades därmed inte heller påverka guldstriden i rätt riktning."

Vadå rätt riktning? Hejar du på IFK, ditt bajenvrak?

Nä, ner i superettan med er! Schas!

/
AIK:are