10 september 2009

Tertium non datur

Resultaten igår har åtminstone en fördel med sig. Det besvärliga play-off-alternativet, roulettespelet med Frankrike, Ryssland, Slovenien och Grekland som skarp respektive lös ammunition i loppet behöver vi inte tänka på längre. Nej, sanningens ögonblick kommer nu redan innan dess, i och med att en andraplats i gruppen inte längre är ett realistiskt alternativ.

Antingen slår vi Danmark och Albanien och vinner gruppen.
Eller så gör vi inte det och då går Portugal om oss så att vi blir trea.

How's that for an Occams rakkniv?

P.S. Snacka inte med mig om en eventuell 1-0-seger i Köpenhamn för då blir jag för trött i huvudet. D.S.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Eh, njaej.
Vanlig hederlig målskillnad gäller före inbördes möten. Så ungefär 3-0 mot Danmark är vad som krävs innan förstaplatsen är ens ett alternativ.

Jesper sa...

Du skojar med mig...

Mats sa...

Andraplatsen är inte alls borta. Den är snarare mer sannolik än gruppseger. Det är mer trovärdigt att Sverige slår Danmark med ett mål än med tre mål.

Helt osannolikt är det inte heller att Portugal får kramp och spelar 0-0 mot Ungern i nästa match. Dom behöver ju "bara" vinna den matchen för att tvinga Sverige att slå Danmark. Och det vet ju både Danmark och Sverige hur lätt det "bara" är att vinna matcher.

Rysaren är om Sverige slår Danmark och kryssar mot Albanien...

Ronaldinho sa...

Kan vi inte leta upp den där gubben som skallade domaren och blev utnömnd till "Dammarks mest hatade" och övertala honom (med en låda kall bajer och några matchbiljetter till Sydafrika) att göra om sitt rififi i 88:e minuten av kvalmatchen i Köpenhamn?

Anonym sa...

Ska du hitta en dansk som skallade domaren i en match mot Sverige får du leta länge. Det har nämligen aldrig skett (i modern tid i alla fall, det lär ha gått hett till i landskamperna när förra seklet var ungt).

Ronaldinho sa...

Okay, han var inte så modig att han använde huvudet. Däremot gav han en av domarna en rejäl smocka, till på köpet i ett läge när Danmark var på gång att ta hem spelet, och det är inte många år sedan. Den matchen lär danskarna sent glömma. Liksom tidngsrubrikerna dagen efter över en bild av "the moment of impact": "Kaender De denne mand? Danmarks mest hadede"

Antagligen ville BT och Ekstra_bLadet h en intervju md honom innan polisen hittade den egenmäktige.

Jesper sa...

Det är sant, jag hade glömt bort att Uefa och Fifa, för att komplicera saker och ting och hävda sin egenart, har olika regler. I EM-kval och Em-slutspel gäller inbördes möten vid lika poäng, i VM-kval och VM-slutspel inte.

Påpekas ska dock att visserligen krävs det en tremålsseger i Köpenhamn för att Sverige ska passera Danmark. Sedan har vi dock en hemmamatch mot Albanien kvar, samtidigt som Danmark spelar hemma mot Ungern. Det jag sett av det svenska anfallsspelet hittills får mig dock inte att tro att vi kan göra fler än två mål mot något lag överhuvudtaget, och då är det ändå andraplats som gäller. Fast danskarnas förmåga att självdestruera ska man inte heller underskatta....