25 augusti 2009

Inte en dag för sent

Det sägs ju, med viss rätt, att det är lättare att komma in i landslaget än att hamna utanför. Eftersom jag svurit över "Chippen" det senaste året känns det därför som ett välkommet undantag att Lagerbäck väljer att lämna Wilhelmsson utanför truppen mot Ungern och Malta.


Dessutom vågar han stå upp och berätta varför. Mer sånt.

11 kommentarer:

Jesper sa...

Jag tycker att han förtjänar att petas för att han valt att spela i en avskyvärd fundamentalistisk diktatur som tillämpar könsapartheid.

Anonym sa...

Som min 9-åring skulle sagt:
"Är du eronisk nu?"

Cliff sa...

Förtjänar inte hela landslagsledningen att petas efter den där vänskapslandskampen i en avskyvärd fundamentalistisk diktatur som tillämpar könsapartheid?

Jesper sa...

cliff: tvinga mig inte till någon jobbig konsekvensanalys, tack!

Tobias Dahl sa...

men inte heller för tidigt, således?

Anonym sa...

@Tobias: Således. Så här i backspegeln så har jag nog alltid tyckt att han varit överskattad som landslagsspelare. Hans upprepade misslyckanden i Frankrike, England och Italien säger inte emot detta.

När Chippen kom in i landslaget var det så klart lätt att charmas av hans snabbhet; han tillförde något som laget saknade. En frisk fläkt på kanten.

Men hans teknik och fysik lämnar mycket att önska. Överstegsfinten kan varenda kille i MFF:s junioranfall göra minst lika snabbt :-)

Därmed inte sagt att vi slår Ungern borta... :-)

Magnus sa...

Jesper - jag trodde du syftade på Sv FF och det genusfascistiska faktum att män och kvinnor inte får spela tillsammans.

Leif Engkvist sa...

Chippen har verkligen varit väldigt överskattad som "trollgubbe" på kanten. Med det sagt tycker jag nog tyvärr att alternativen är ännu sämre. Holmen och Seb Larsson är tyvärr rätt dåliga fotbollsspelare som heller aldrig kommer bli bättre än vad de är nu.

Holmen och Larsson är stabilt förankrade i elitfotbollens division 3. Alternativen är en Chipp i utförsbacke eller en Bajrami på väg upp. Svårt men chippens falnande kvaliteter eller Bajramis utvecklingsmöjligheter håller jag som mycket högre än stoppklossarna Holmen/Larsson.

Anonym sa...

Bajrami är ett av svensk fotbolls stora löften. Borde vara given i landslaget. Betydligt större potential än Tobias Hysén, som ju fått härja lite på den kanten.

Däremot saknar vi den givne högerbreddaren. Rasmus Elm saknar helt speed. Borde gå i mitten, framför Anders Svensson. På högern föredrar jag ändå Sebastian Larsson, som väl har en av landslagets känsligare högerfötter.

Leif E sa...

Seb Larssons känsliga högerfot har MYCKET kvar att bevisa. Faktiskt tror jag att han är den sämste spelaren jag sett i landslaget under senare år. En hel del ytterbackar undantagna.

Anonym sa...

Håller med dig, Leif E. Han har massor att bevisa. Det är därför jag så gärna ser honom från start både mot Ungern och Malta. Jag tror nämligen han kan bevisa det. Bara han får chansen.