29 augusti 2009

EXTRA: Krismöte i TFF!!!

Carlos Tevez repade sig ju rätt snabbt från sin fotskada häromveckan, den som kom av att han halkade på en tvål i duschen. Av alla udda skador på fotbollsspelare torde tvålen i duschen vara den vanligast förekommande.


Med Kalle Kulas gurkkniv och Litmanens kapsyl trodde vi ju annars rimligen att det inte kunde bli mer bisarrt.

Ända tills den här dramatiska skadan, igår kväll.

Det når nu THS att en blixtutredning satts igång inom TFF. Bakom lyckta dörrar satte sig sent igår kväll TFF:s tränare Tom Prahl, sportchefen Lasse Larsson samt Per-Anders Abrahamsson, som utöver att vara klubbens ordförande dessutom är professor på UMAS, Universitetssjukhuset Malmö Allmänna Sjukhus.

Den springande punkten på dagordningen löd: Vilka filmer är det sannolikt att man reser sig snabbast av?

Såsom varande professor i urologi varnar Abrahamsson för filmer med mycket vatten, som "Hajen", "Das Boot" och Kevin Costners "Waterworld". I en kort paus från mötet berättar han, exklusivt för Tre Hörnor Straff:
- Det finns ingen tvärsäker forskning på området, men oväntat stora vattenmängder på film kan ge omedelbara återverkningar på urinblåsan, vilket i sin tur kan leda till att man tvingas resa sig hastigt för att gå på toaletten.

Lasse Larsson, å sin sida, med italiensk hustru, avslöjar i förtroende för THS att familjen numera avstår från att se filmer med den italienske komikern Roberto Benigni.
- Första gången vi såg "Johnny Stecchino" skrattade min hustru så kraftfullt att hon föll över mig och vidare under bordet. Det gav henne en lättare hjärnskakning, medan jag klarade mig med en stukad stortå. Detta är det största enskilda skälet till att vi ännu inte sett "Livet är underbart". Trots att den vann flera Oscars.

Under mötet sitter Tom Prahl mest tyst, kisar stilla med sina kinesögon och avslöjar till slut sin svaghet för Hongkong-filmer. Han har aldrig talat högt om detta förr, men öppnar sig för THS:

- Det började redan i de heta derbyna mellan mitt Onslunda och Spjutstorp. Dom höll på Bruce Lee, medan vi var lite ballare och gillade Jackie Chan. Sådant sätter djupa spår.

Krismötet, som hölls på hemlig ort, pågick ända till gryningstimmarna i morse. Då förelåg, enligt vad THS erfar, en "short list" på filmer som TFF:s spelare under inga villkor bör titta på under säsong.

Ett envist rykte gör gällande att även "E.T." fanns med på listan. TFF-backen Jens Sloth, som studerar till läkare, gav nyss en tänkbar förklaring till THS:

- Det är inte så konstigt som det låter. Fotbollsspelare är faktiskt mycket känsligare än vad folk tror. Tänk dig själv. Hur bra match tror du gör man om man tvingats gråta hejdlöst hela kvällen innan?

6 kommentarer:

Kent Brockman sa...

Både David James och David Seaman skall ha skadat sig när de sträckt sig efter fjärrkontrollen till TVn.

Magnus sa...

Med tanke på att en av fotbollshistoriens extremt få bögar representerat TFF ska kanske inte tvålskämtet dras alltför långt...

Jonas sa...

Haha! KFF har ju två littvetare i truppen, mej finns det någon cineast som kan jobba för en högre grundkunskap hos allsvenska spelare? Scary movie 3, liksom.

Jesper sa...

Gamle AIK-aren Mats Rohdin är doktorand i filmvetenskap i Stockholm.

Anonym sa...

Sloth läser till civilingenjör.

Mats sa...

Bäste Anonym: Ser man på. Han har pluggat till läkare, i alla fall. Men nu är det tydligen elektroteknik. Man lär sig något nytt varje morgon.