18 juli 2009

Kamuran obscura

Ny mark för Zlatan, kanske också för svenska fotbollsspelare, om nu bara "kamuranen" Eto'o (Lundhs etikett idag) går med på sin del av dealen. Varken Patrik Andersson och Henke Larsson gjorde ju bort sig i Barcelona, men handen på hjärtat, det är inte de klubbar man i första hand tänker på när man erinrar sig deras karriärer, och inte de första spelare Barcelonafansen lär minnas heller. Om Zlatan kommer dit, då måste det handla om en annan roll, en annan nivå på saker för att det ska funka. Så är det med honom: allt eller inget. Det är omöjligt att tänka mig honom som en lojal spelare i ett rotationssystem, som Bjärred, eller en visserligen briljant supersub som Henke.

Ny mark också med Marcus Berg. För visserligen gjorde väl Niclas Kindvall ett par mål när han var i Hamburg, men han nämns knappast i samma andetag som Uwe Seeler eller Kevin Keegan. Martin Dahlins dagar som lyxpensionär vid Elbe ska vi bara inte tala om.

4 kommentarer:

Mats sa...

Lyxpensionär är kanske lite orättvist. En tid då hans ryggskada från tiden i Blackburn (som aldrig riktigt behandlades där) bröt igenom och förhindrade honom en värdig sorti. Det är i alla fall Martins egen version av förloppet, om jag minns rätt från min bok :-)

Jesper sa...

När det gäller just Martin Dahlin finns det skäl att betrakta hans egna versioner av olika händelseförlopp med viss skepsis...

Mats sa...

Jo, visst vill han väl frisera till det bättre, men att han var ryggskadad, tillbringade mesta tiden på rehab och till slut tvingades ge upp sin karriär, bara 29 år gammal - är väl rätt svårt att förneka honom. Oavsett vad lönen nu var. Och glöm inte att han är skåning. Vi är i minoritet, som du skrev någonstans.

Jesper sa...

Ja, vi håller ihop utåt. Men precis som alla andra minoriteter kan vi väl få käbbla inbördes?