07 maj 2009

Vad stort sker, det sker tyst.

Det blev alltså ingen sjunde raka förlust och inget rekord för Örgryte. Det tycker vi statistikbögar är tråkigt. Och tröstar oss med att konstatera att Brommapojkarna åtminstone har avancerat kraftigt i Allsvenska maratontabellen - förbi Motala, Stattena, Hallstahammar, IFK Uddevalla och Umeå upp på 38:e plats. Dessutom har man bara två poäng upp till Westermalms IF på 37 poäng (och därmed platsen som fjärde bästa stockholmslag i allsvenskan genom tiderna). Fortsätter det så här kan BP nog höja blicken mot Råå på 34:e plats med 56 poäng, eller åtminstone 35:an Mjällby på 49.

Annars ett par små rafflande dueller i det tysta. Gais på 9:e plats och 1564 poäng flåsas tungt i nacken av Halmstad, tia med 1562. Och Häcken på 29:e och 206 poäng har Gefle tätt efter sig med 203. Båda har gott hopp om att kunna passera Gårda BK på 211 poäng och med lite flyt också Halmia på 231. Rimligen de enda förändringar i maratontabellen som kan inträffa i år, med tanke på att ettan IFK Göteborg har 34 poängs försprång på tvåan Malmö FF. Valpiga eller ej, så rejält lär inte Blåvitt kollapsa.

2 kommentarer:

Fredrik I sa...

Räknar man de där tabellerna med två- eller trepoängssystem? Eller - hemska tanke! - blandar man?

Jesper sa...

Den strävsamme herrn som har satt ihop dem har verkligen bekvämat sig om att räkna om alla gamla tabeller till tre poäng för seger. Och gett Hammarby tre minuspoäng för kravallerna 2006...