29 maj 2009

Dokument utifrån

En fotbollsnyhet som, åtminstone i svenska media, lite orättvist fick stå i skuggan för Champions League-finalen på samma ort är att Vatikanstaten fick sitt mästarlag den 23 maj. Och javisst var det Redemptoris Mater (vårt latin är lite rostigt, men vi tror att namnet betyder "Frälsarens Mamma") som vann årets Clericus Cup efter 1-0 i finalen mot North American Martyrs, som därmed måste sägas ha gjort skäl för sitt namn.

Martyrerna kan trösta sig med denna inkännande notis från Catholic Voice Omaha, en av våra favoritsajter på nätet. Det visar sig att deras målvakt, teologiestuderanden Andrew Roza från just Omaha, vid ett tillfälle under turneringen gjorde en bra räddning. Vilket vi måste kalla ett kristligt sätt att rapportera från en fotbollsturnering.

Vi passar också på tillfället att gratulera Spitsbergen Travel till segern i en annan prestigefull serie, Svalbardserien 2008. Ja, det är ett halvår sedan nu, men som redan ingenjör Andrée märkte - nyheter färdas långsamt i den delen av världen. Vi beklagar också Sysselmannskontoret, Svalbards Örgryte som gick poänglöst ur den långa och hårda säsongen. Särskilt går våra tankar till Sysselmannskontorets målkung Roar Hilde, som gjorde sex av lagets nio mål och därmed delade segern i skytteligan. Allt förgäves.

2 kommentarer:

Ozjeppe sa...

Härligt njutbar fotbolls-trivia; kul att ni har energi att gräva upp sånt här!

Ron Obvious sa...

Det är inte utan att man undrar lite över publiksnitten också.