28 oktober 2008

...och Ljungberg gör en Beckham

Allsvenskan håller på att avgöras as we speak, men valde bort Ljungskile-Malmö till förmån för en något hackig livestreamad presskonferens där Seatle Sounders presenterade Fredrik Ljungberg.
Det var förstås en ganska tråkig tillställning där Ljungberg snällt satt och väntade medan klubbledare och MLS-representanter strödde lovord över honom (klubbens general manager sa till exempel att Freddie är en "super intelligent young man"). Sedan svarade Fredrik - som hade samma kläder på sig som när han tog emot guldbollen 2002, men han hade knäppt skjortan och knutit slipsen - presskonferenskort på några frågor
Även bortsett från Fredriks pengar och girighet och filmstjärnedrömmar tycker jag att det verkar vara en rätt trivsam flytt. Han har ju inte direkt något att bevisa i Europa, och om kroppen inte håller för Premier League- och landslagsspel kan han väl lika gärna få vara pionjär i USA.
Däremot kan man ju fråga sig om Ljungberg kommer att elda publiken mer än Anders Limpar och Tomas Ravelli gjorde en gång i tiden. Även om jag försvarade den amerikanska fotbollspubliken häromsistens är de ju inte direkt Lars Lagerbäckare. Och även om Freddie håller sig kry lär han inte göra 20 mål eller 20 assists eller dribbla av fyra gubbar, så det gäller att Soundersfansen lär sig uppskatta god spelförståelse och en väl tajmad löpning.
Soundersfansen finns faktiskt, trots att deras klubb nätt och jämnt finns: Ljungberg har ännu ingen tränare och bara tre lagkamrater. Men klubben som knappt finns har i alla fall sålt 17 000 säsongsbiljetter till 2009.
Sug på den, kassörer och marknadsförare i hundraåriga svenska klubbar.

5 kommentarer:

GoSounders.com sa...

Photos and news at GoSounders.com

Anonym sa...

Ang 17000 säsongsbiljetter sålda.
Jag antar att det är bara s.k. hardcore-fans, folk i klacken, samt folk som slåss i klubbens namn som har köpt dessa?
Knappast några barnfamiljer, kvinnor, osv. ;-)

max lindberg

Ulf sa...

Ja, det är jag övertygad om ;)
I min bok väljer jag iofs barnfamiljer framför folk som slåss i klubbens namn alla dagar i veckan.

Anonym sa...

Seattle behöver något att fylla basketabstinensen med, så enkelt är det.
Sonics ägare Clay Bennet försökte först få staden att bygga en arena åt honom, med diverse direkt hala metoder, och när det inte gick flyttade han laget till sin hemstad Oklahoma.
Freddie springer alltså i luckan - frågan är om det i Seattle finns en Bergkamp också?

/Billy Swan

Ulf sa...

Eller en Magic Johnson?