04 september 2008

Teckentyderi

Ett tydligt tecken på att det blir 3-5-2 är väl ändå att Safari kallas in när Chippen åker hem. Det enda system där de är utbytbara.

6 kommentarer:

leif engkvist sa...

Safari är som skapt för 3-5-2. Snabb och duktig framåt, snabb bakåt och behöver inte ta markeringsansvar - nåt som han ändå (ännu) inte klarar av. Han är helt enkelt den ideale vingen i 352, frågan är varför han inte var uttagen från början?

Å andra sidan lär han bli sjukt trött och utbytt i 64de. Konditionen var aldrig hans största styrka i MFF...fast kanske har de italienskt hårda försäsongsträningar i Schweiz?

Jesper sa...

Jag fortsätter att citera Ola A:s kravbild för 3-5-2: "yttermittfältare som är bra på att bedöma när de ska satsa offensivt och när de behövs defensivt."

Mårten sa...

Om det nu blir 3-5-2, vad säger det i så fall om Lagerbäcks syn på Erik Edman? Han har ju känts som en av de mest givna spelarna när han har varit frisk. Killen är ju inte ens 30, så han lär väl behålla platsen till Ukraina/Österrike 2012 (minst) så länge Lagerbäck är kvar.

Studiomannen sa...

Oscar Wendt och Adam Johansson är blixtsnabba ytterbackar. Fast att sätta upp dem som yttermittfältare känns som starkt defensivt tänkande, eller hur? Jag tänker som Mårten: Edman borde vara given, men ska en given ytterback istället flyttas upp till yttermittfältare?

Jag är skeptisk. Till och med mer skeptisk än när man snackar 4-5-1. 1:an känns så ...futtig.

Sverige har ju ett VM-silver med uppställningen 2-3-5. Grunna på det istället! :-)

Jesper sa...

studiomannen: Sverige spelade egentligen 3-2-2-3, det klassiska "WM-systemet" i VM 1958, även om det formellt sett ställdes upp enligt 2-3-5. Brasilianarna däremot spelade det då revolutionerande 4-2-4. Vilket väl visar att man inte nödvändigtvis blir mer offensiv för att man har tre backar i st f fyra.

Jag påminner dessutom igen om senast Sverige spelade 3-5-2 i en tävlingsmatch som gällde nåt - mot Costa Rica i VM 90. Vi får hoppas att albanerna inte har en Bora och en Medford.

Studiomannen sa...

...och en svensk lagkapten som kommer att säga att han kommer att supa sig dyngrak efteråt.

3-2-2-3?

Parling-Bergmark-Axbom
Gustavsson-?
Gren-Liedholm
Hamrin-Simonsson-Skoglund

eller hur var det nu?