10 september 2008

Dokument utifrån

Eftersom vi nu är lagda åt det hållet gratulerar vi Vanuatu, som imorse avslutade sitt VM-kval med sin enda seger, 2-1 över Fij (trots att Geoffrey Gete blev utvisad efter 50 minurer). I likhet med ganska många länder i Asien, Oceanien och Afrika får de nu slicka såren och vänta till 2014 på nästa chans. Nya Zeeland är redan vidare från Oceanien och kommer rimligen att slås ut i nästa omgång. Oavgjort, 1-1, i det laddade Koreaderbyt mellan Nord och Syd som precis blåstes av i Shanghai. Och förra VM-deltagarna Togo verkar redan borta från Sydafrika efter att ha åkt dit med 1-0 borta mot Zambia.
Särskilda tummar hålls ikväll, som vanligt, för Skottland, som redan målat in sig i ett hörn genom en 0-1-förlust mot Makedonien i Skopje. Ikväll tar de sig an Island i Reykjavik och behöver en seger. Dessutom för Finland, som har Tyskland på hemmaplan och lär åka på en hedersam men klar förlust om jag känner mina finländska bröder rätt.
Dessutom ska det bli intressant att se hur England, borta mot Kroatien, och Frankrike, hemma mot Serbien hanterar sitt utsatta läge. Fast man måste lägga till att fransmännen verkligen förtjänar att vara i ett utsatt läge - hur ett lag kan förlora med 3-1 mot Österrike är för alla som såg EM-slutspelet en gåta, men som alla som som såg EM-slutspelet också kan räkna ut, om det skulle vara nåt lag så skulle det vara Frankrike. England borde egentligen kunna spela avslappnat eftersom det är Kroatien som spelar hemma och måste vinna, men engelsmännen är ju så funtade att de aldrig någonsin låter sitt landslag spelar avslappnat.

Sen undrar jag lite grann vad vi ska hoppas på i mötet Portugal-Danmark, men det bäsra blir nog 0-0 i en exempellöst rå match som leder till mängder av skador och avstängningar. Känns inte helt otänkbart, på nåt sätt.

2 kommentarer:

Patrik sa...

...och att Ronaldo gråter sej till uttorkning och viftar armarna ur led.

Vänsterdojjan sa...

England vann med ofattbara 4-1. Capello får dansa en vinter i alla fall.