24 september 2008

Dagens Majlard

Så här långt efter Pridefestivalen är det ändå skönt att nån, you-know-who, vår manliga förebild, Svenska Dagbladets och fotbollsjournalistikens svar på Allen Ginsberg, bjuder på lite äkta homoerotisk poesi:

Visionen om kontinuerliga äventyr ute i Europa som lyste som starkast för fem år sedan i skenet av Kim Källströms lårmuskler börjar allt mer likna en resa med tunnelbanan till Kristineberg.

Annars handlar det om Djurgården. Tror jag i alla fall.

5 kommentarer:

Isobel sa...

Lyste alltså visionen själv men det behövdes också extralyse från Kims lår för att riktigt se den?

Andreas sa...

Jag tolkar det som att Kims lår har en sådan lyster att den även lyste upp visionen. Visionen var helt beroende av en extern ljuskälla, när Kims lår försvann fanns inte längre något som kunde lysa upp visionen.

Men det fina med majlard är ju att alla kan få ha sin egna tolkning.

Jesper sa...

Jag tolkar det nog som att visionen om de kontinuerliga äventyren och Kims lårmuskler har ingått nån form av mystisk enhet, ungefär som personerna i treenigheten enligt den nicaenska trosbekännelsen, "förenade men ändå åtskilda". Det är en fin tanke att Majlard är på väg att bilda en egen trosriktning, ungefär som arianismen eller sjundedagsadventismerna.

Fredrik I sa...

Upplysningslår - det skulle man ha. Kanske menar JM att Kim är ett slags superhjälte - en Gröna Lyktan med superkrafterna samlade till de självlysande låren?

Svenska Larm sa...

Majlard är en renässanspoet av rang, och ja, med homoerotiska undertoner. Kims lår ska vi inte ens tala om.