05 augusti 2008

Vishetens sju pelare

Temat var som sagt overklighet. Igår rankade jag fotbollsländer som exporterat spelare till Sverige. Om jag istället skulle ranka länder där svenska spelare låtit sig exporteras skulle Saudiarabien knappast hamna bland de tjugo bästa. Vet du icke, min son, med hur ringa förstånd Chippen styres?

8 kommentarer:

Vlaam sa...

Det mest underhållande är hur arga alla verkar vara över att Chippen drar till Saudi. Halvsura kommentarer om att han bara gör det för pengarna. Jag tror att det är just pengarna som gör att folk blir så sura. Sen Chippen också av alla människor, han alla innerst inne älskar att se ner på.

Jesper sa...

Nja, det kan ju ha att göra med att det känns som ett lika hopplöst steg i karriären som att dra till USA. Men det ska bli underhållande att se Oksana i slöja.

Staffan sa...

Det är ju inte helt otroligt att han kände att han bara hade två val; sitta i ett lägenhetshotell i Frankrike och vänta på att kontraktet med Nantes skulle löpa ut (utan att ens få träna med laget), eller att åka till Saudiarabien och tjäna 100 miljoner kronor.

Nantes har ju inte tidigare velat släppa Chippen till det pris som någon europeisk klubb velat betala.

Trist, för jag hade gärna sett Chippen i ett mittlag i serie A där jag tror han hade kunnat lyckas riktigt bra.

Vlaam sa...

Det tredje alternativet, typ en oviss tillvaro i typ Stoke för ungefär en femtedel av kontraktssumman. Jag förstår inte varför det skulle vara så mycket bättre. Han har varit med i fyra slutspel, missar eventuellt ett femte, bohoo.

Jesper sa...

Ah, men Mjällby skulle säkert välkomna honom tillbaka.

Där skulle han få åka jetski på Hanöbukten och spela fotboll med Niklas Skoog.

weman sa...

Jag tror inte han fattar vilket land han flyttar till. Oksana kommer inte att få köra bil. For starters.

Mårten sa...

När börjar Steve Perryman sport travel organisera fotbollsresor till Riyadh? Är lite nyfiken på ståplatskulturen och dadelbarerna.

Staffan sa...

Även om Chippen själv hade föredragit att spela gratis i Mjällby eller Stoke så skulle väl knappast Nantes ha gått med på det när de kunde inkassera en massa oljemiljoner??