05 juni 2008

TRE HÖRNOR STRAFFS EM-TIPS: Jesper


Hur går det för våra killar?


2-2 mot Grekland, 1-1 mot Spanien, 2-0 mot Ryssland, ut på straffar i kvarten mot Holland.



Vem blir årets Brolin?


Störst chans att sälja dammsugarmunstycken i framtiden har Chippen Wilhelmsson. Störst chans att slås blodig under det han spelar för Crystal Palace har Andreas Isaksson. Men störst chans att leda Sverige till oväntad succé har Zlatan Ibrahimovic.


Årets Kennet Andersson?


Den sensationelle nykomlingen? Sebastian Larsson såklart. Vad gäller flummiga målgester tror jag att vi får hoppas på ytterligare ett rugbymål av Tobias Linderoth, gärna mot Spanien.



Årets Limpar?

Kim Källström liknar fortfarande en femårig superhjälte: full av fantastiska krafter han inte kan kontrollera. Det kommer att leda till kontroversiell bänkning och sura miner i sommar. Synd bara att det inte ens finns en tredjeprismatch där han kan hoppa in de sista 12 minuterna.



Hur går det för alla andra?



Holland vinner. Erfarenheten från de senaste stora turneringarna visar att det blir det etablerade lag som har minst förväntanstryck på sig. Schweiz blir den stora överraskningen (semifinal, ut mot Tyskland på straffar). Spanien klappar ihop i vanlig ordning och åker ut redan i gruppspelet.



Din hemliga favorit om det nu går åt helvete för Sverige?



Herregud, Skottland är ju inte med... Jag kommer trots allt att hålla ett par tummar för Italien, bara av gammal vana. Sen börjar jag tycka så synd om Österrike. De verkar ha det så jobbigt i det landet att jag nästan unnar dem en kvartsfinal. Fast bara nästan.




Vem vill du bjuda på ett glas 95 %-ig Strohrom i sommar?



Karel Bruckner. Den ende tränaren som utstrålar en sorts gammaldags civilisation. Önskar framgång för Tjeckien bara för hans skull.

Vem vill du tvinga att lyssna på en radiopjäs av Elfriede Jelinek i sommar?



Eftersom Filippo Inzaghi är petad känns det som posten som hatobjekt är vakant. Någon holländare eller portugis kommer säkert att fylla tomrummet med den äran.

Årets näsplåster?



Kommer vi inte ens att få syn på. Allt vi kommer att se är Ekwall och Lundh som intervjuar varandra och tv-bilder Lagerbäck som rasar (=rullar irriterat med ögonen) när han får den femtiotredje frågan om att Daniel Andersson tas ut i startelvan.

Och vad blir soundtracket till EM-krönikan?

"Deja vu all over again", med John Fogerty. Till bilden av Olof Mellbergs ansikte när han efter att ha hållit sig undan så länge det går tar Sveriges elfte och sista stramare i kvartsfinalens straffläggning och skjuter den rakt på van der Sar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kanske vi lyckas kryssa mot Grekland, men mot Spanien och Ryssland blir det råtorsk.