21 juni 2008

This year's model

Vilka är årets greker? Turkarna såklart. Fast jag misstänker att de själva ogillar parallellen. De har onekligen kommit på ett helt nytt sätt att vinna matcher där de är underlägsna. Nu är de i semifinal efter att ha varit i ledningen i tillsammans fyra minuter under hela turneringen.

Jag blir inte det minsta förvånad om de vinner hela skiten till slut.

5 kommentarer:

weman sa...

Icke desto mindre vore det ett nederlag för fotbollen. Grekerna hade en spelidé, turkarna hade inte en enda målchans förrän i 122:a minuten igår. Tyskarna manglar dem på onsdag. Hoppas jag i alla fall...

Staffan sa...

Ett nederlag för fotbollen är när alla lag tror att de ska spela "offensiv" fotboll (med mängder av sidledspassningar) som Portugal eller Spanien.

Jesper sa...

weman: Turkarna har väl visst en spelidé. Att göra mål på övertid och vinna. Dessutom - "nederlag för fotbollen"? Kan detta komma från en man som bor i Trelleborgs kommun?

weman sa...

Jo, det är ju också en spelidé :-)

Jag gillar inte Holland (avhandlat i tidigare tråd här på THS) men accepterar dem ändå som vinnare, för att de har den goda smaken att visa hur vacker fotbollen kan vara.

Samma sak när Tyskland är på det goda humör de var i förrgår. Har alltid tyckt om deras goda organisation, snabba omställningar och envisa tilltro till man-man-spel.

Men allra roligast vore om Ryssland tog hem det. Roman Pavlotjenko är den nya hjälten.

Jesper sa...

Ah, nej. Blir Italien. Men att Ryssland vinner idag är inte alls otroligt om man ser till tendensen hittills. 100% segrar för grupptvåorna.