11 juni 2008

Join the Campaign Trail

Lite svårt att dra slutsatser av matchen i går. Grekland hade uppenbarligen extrem respekt för det svenska anfallet, och det bådar ju på sätt och vis gott för resten av turneringen. Om den respekten skulle smitta, alltså. Imponerande av Sverige att fortsätta vänta ut grekerna, att inte låta sig provoceras av det evinnerliga bollandet i backlinjen, utan bara ligga kvar och stänga grekernas ytor på mitten. Och förvånande att Grekland/Rehagel inte hade någon som helst alternativ spelidé när de nu inte kunde spela exakt som planerat. Äsch. Jag är onödigt snäll, bara för att man som svensk är van att försvara defensiv tråkfotboll. Det var faktiskt skit, och närmast ett hån mot lag som inte haft lyckan att nå ända till EM-slutspelet.

Man kan ju inte påstå att Wilhelmsson har flyt i karriären just nu. Först detta flackande mellan klubbar, och nu, när han äntligen verkade ha nått form och beslutsamhet - han var ju riktigt bra i går - och så brister låret. Med Alexandersson också sargad är allt bäddat för det som verkar vara folkets val på högerkanten - Stoor och Sebastian Larsson. Och det är väl så de flesta generationsskiften går till, även i lag där Lagerbäck inte bestämmer: det är inga beslut man fattar aktivt, utan något man tvingas till av omständigheterna.

Och Daniel Andersson då? Ja, det gick ju i det närmaste felfritt, om man ser till vilka krav man ska ställa på honom. I går eftermiddag startade jag en facebook-grupp som heter "Stötta Sidleds-Danne". Jag är lite missnöjd med namnet, eftersom Sidleds-Danne närmast är ett öknamn, men nu heter den så. Det var mest en reflexreaktion på att jag bjöds in till Hermann Dills hata-Daniel-grupp, men nu är vi 26 själar som i vår virtuella gemenskap stärker landslagets nummer 19.
Som journalist kan man ibland omotiverat börja nojja över om vissa personliga ställningstaganden är förenliga med yrkeslivets krav på neutralitet och objektivitet, men nu lurar jag lite på att göra det till min yrkesmässiga image att stötta Daniel Andersson, no matter what. Ungefär som Mats Olsson, som blir personligt förorättad så fort någon yppar något som inte genast kan tolkas till Zlatans fördel.
Vi får se hur det blir.

Inga kommentarer: