11 juni 2008

Apropå sidleds-Danne

Jag nås av informationen att inga anställda på Expressen får vara med i den av den tidigare Expressen-medarbetaren Hermann Dill startade Facebook-gruppen: "Vad fan gör Sidleds-Danne i startelvan (ja vad fan gör han i truppen?)". Order från tidningsledningen. Tidningen vill visa upp en enad front till Daniels stöd. Eller också är det en markering mot Dill, vem vet.

Ännu kan man se att kulturens redaktionssekreterare Björn Wiman trotsar dessa order uppifrån, men under dagen i dag har några ledarskribenter fallit ifrån. Själv är jag ju inte anställd och drabbas inte av denna inskränkning i yttrandefriheten, men jag har som jag skrev nedan inte heller erfordlig styrka i mina aversioner mot sidleds-Danne. Om inte han så Linderoth, och hellre en fulltränad spelare på plan i såfall. Hermann tror väl heller rimligen inte att Lagerbäcks alternativ skulle vara Kim eller Sebastian Larsson. Nåja. Min liknöjdhet är faktiskt inget jag är stolt över.

Om Expressens medarbetare nu får påbud om att gå med i Ulfs konkurrerande Facebook-grupp vet jag heller inte. Men Facebook-aktivismen har under alla omständigheter nu nått ett nytt, korporativt, skede. Om Expressens anställda också förbjuds att yttra negativa omdömen om Daniel Andersson hemma vid teven är oklart.

Uppdatering:
Björn Wiman är med i både
"Vad fan gör Sidleds-Danne i startelvan (ja vad fan gör han i truppen?)" och "Stötta Sidleds-Danne"! Han gick med i pro-gruppen kl 14.12 i dag och sedan kontra-gruppen kl 14.45. Han är ett mysterium den där Wiman. Han får gärna förklara sig.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Björn Wiman är väl en neutral journalist men vill känna sig engagerad, därför går han med i båda grupperna.
/Karin P

Ulf sa...

Karin: Är han inte snarare subjektiv två gånger?

Björn Wiman sa...

Jag förstår inte alls vad ni menar. Jag trodde båda grupperna handlade om den riktige Sidleds-Danne, det vill säga poeten Dan Andersson.

danne sa...

Som ni alla sett ligger nu Turkiet och Tjeckien exakt lika inför sitt inbördes möte. I det läget avgör bäst Uefa-koefficient. Som en självklar service till Er har jag kollat upp saken och det är alltså Tjeckien som har bättre koefficient än Turkiet. Turkiet måste alltså vinna på söndag. Nu behöver ni inte kolla själva.
Kram, Danne

nima sa...

Enligt fotbollskanalen (som hänvisar till någon uefa-paragraf) är det straffar som kommer avgöra om Tjeckien och Turkiet kryssar i sista matchen (eftersom det gäller en kvartsfinalplats).

nima sa...

Här är länken: http://fotbollskanalen.se/1.497324/2008/06/11/sa_avgors_sveriges_grupp_om_lagen_har_samma_poang_straffar_mojligt

Jesper sa...

Är det Uefa-koefficient eller straffar som avgör vilka Facbookgrupper Björn Wiman går med i?