14 maj 2008

Truppo sportivo

Lasse Lagerbäck är ganska medietränad nuförtiden. Det känns futtigt att beklaga sig över saken, eftersom han alltid har fått fan för att han inte är det, så det är bara att notera - han har lärt sig att han ska tänka på vilket budskap han vill ha fram (landslagets trumfkort är dess högsta lägstanivå), att lite självironi är vinnande ("det låter lite tråkigt, precis som jag själv brukar beskrivas" sa han på tal om den där högsta lägstanivån) och att man alltid själv ska ta upp eventuella problemområden så det inte låter som om man försöker undvika dem (som Isakssons åtta insläppta mål).

Men lite Saddam Hussein-stämning var det ändå när Henkes namn presenterades. Det var nästan så jag tyckte mig höra Lagerbäck utropa "Ladies and gentlemen, we've got him." Fast det att Henke skulle vara med var en insikt som långsamt smög sig på oss under presskonferensen. Fyra spelare skulle närvara, Alexandersson, Anders Svensson och Rami stod på scen och Ystén hade åkt flyplan från Göteborg med Svensson och Alex och tyckt sig förstå att den fjärde spelaren skulle vara en överraskning. Det var Andreas Granqvist, förstod vi i efterhand, men det fick oss att börja tänka på Henke. Sen blev det mer och mer klart när Lagerbäck började tala om att truppen skulle presenteras på ett "lite intressant" sätt och inte i nummerordning, och när Henkes helsingborgsnummer 17 till slut var det enda som återstod så kändes det uppenbart. Men det riktigt fintiga hade såklart varit om Lagerbäck hade drämt till med... RADE PRICA! Då jävlar skulle det visa sig att medieträningen bitit.

Annars lite kul ensemblespel av Roland Andersson och Lagerbäck på tal om årets Alexander Östlund-fall. Roland höll ett längre anförande om hur han själv sållats bort i sista gallringen före både VM 1970 och VM 1974, men till sist fått åka med till VM 1978 (där han inte spelade en enda sekund, utan fick inskränka sig till att filma de Galna Mödrarnas demonstrationer och häckla Ingemar Erlandsson för hans politiska omedvetenhet, fast det gick han inte in på). De som nu petades borde bita ihop på samma sätt: "Gör som Andersson". Sen påpekade Lagerbäck apropå ingenting att man också kunde göra som Magnus Forssblad som hade sadlat om och blivit idrottsläkare när han insett att han aldrig skulle bli nåt som elitfotbollsspelare. Nåt att tänka på för Peter Larsson.

2 kommentarer:

Ulf sa...

Kennedy bör alltså sikta på en karriär som assisterande förbundskapten?

Jesper sa...

Exakt. Eller, som sagt, idrottsläkare.