13 maj 2008

TRE HÖRNOR STRAFF publicerar exklusivt EM-TRUPPEN

Förbundskapten Lars Lagerbäck och hans assisterande Roland Andersson har fått mycket kritik för att vara förutsägbara i sin laguttagning. När Tre Hörnor Straff nu, genom trovärdiga källor, kan publicera EM-truppen före någon annan, avslöjas att landslagsledningen på allvar tagit åt sig av kritiken.

Målvakter:

Conny Johansson, Halmstad BK. "Visst är det värdefullt med matchträning. Men för målvakter känner vi att rutin alltid kan kompensera. Conny är ett tungt namn, som vi har stort förtroende för."

Mattias Asper, Mjällby AIF. "Mästerskapsrutin är också väldigt värdefullt. Mattias tar med sig mycket av den fina atmosfären vi hade i truppen under EM."

Lee Baxter, AIK. Efter vad TRE HÖRNOR STRAFF erfar är Lee Baxter med i truppen eftersom han känner Mattias Asper sedan gammalt och är van vid stora sammanhang. "Dessutom bor han nära Råsunda, så det är lätt för honom att cykla ner och vara med på tvåmål om det skulle hända nåt med Conny eller Mattias."

Backar:

Erik Wahlstedt, Helsingborgs IF. "Vi som var med på Elitpojklägret i Halmstad 1990 minns hur enastående Erik var i sin åldersklass. Erik fick också värdefull internationell rutin när han var med som maskot i Portugal-EM. Nu har han äntligen blommat ut och visar det vi har väntat på i 18 år".

Suleyman Sleyman, Hammarby. Enligt vad TRE HÖRNOR STRAFF erfar beror uttagningen av Sleyman på en namnförväxling. Landslagsledningen hade istället velat ta ut backveteranen Sulo Vattavaara, f d IFK Norrköping, numera klubblös. "Sulans" namn är emellertid redan anmält till Uefa. "För oss i svenska landslaget är det viktigt att inte hänga upp oss på detaljer vi inte kan påverka", kommenterar Lagerbäck.

Alexander Östlund, Southampton. "Vi har haft lite problem att få tag i Salle för att berätta för honom att vi har tagit ut honom i truppen som lagkapten med garanterad 100%-ig speltid. Men Roland har addat hans flickvän på Facebook, så vi tror och hoppas att meddelandet har nått fram till honom."

Michael Svensson, klubblös. "Micke har haft vissa skadeproblem, men vi har gott hopp om att han ska vara tillbaka i matchform åtminstone till semifinalen."

Stefan Ålander, GIF Sundsvall. "Har spetskvaliteter som är sällsynta inom svensk fotboll. Vi upplever att hans förmåga att göra mål från halva plan kan vara till stor nytta mot exempelvis Spanien, där vi har räknat med att balansera laget så att våra elva spelare för det mesta kommer att befinna sig på egen planhalva. Tyvärr ledde nomineringen av Stefan till att Rami Shaaban tackade nej till att ställa upp i truppen. Men vi respekterar Ramis beslut."

Mittfältare och anfallare.

Klas Ingesson, klubblös, och Marcus Lantz, Helsingborgs IF. "Vi upplever att det hade blivit missförstånd i kommunikationen mellan oss och Klabbe och Marcus. Både Klabbe och Marcus har bojkottat landslaget i många år, men glömt att informera oss om saken. När vi nu fick kännedom om detta var det självklart för oss att höra av oss och reda upp saken."

Nicklas Bärkroth, IFK Göteborg. "Vi kände att om Theo Walcott kan vara med i Englands VM-trupp så är vi beredda att ta ut Nicklas. Nicklas har varit jätteduktig i Blåvitts juniorlag och har lovat att duscha efter varje match utan att vi ska behöva tjata."

Joakim Persson, Landskrona BoIS. Enligt vad TRE HÖRNOR STRAFF erfar är Joakim Persson främst med för sin beprövade förmåga att skapa harmoni i gruppen. "Den sortens egenskaper ska inte underskattas under en lång samling", kommenterar den mentala coachen Johan Plate för TRE HÖRNOR STRAFF.

Daniel Tjernström, AIK. "Daniel är ett namn för framtiden, och i den här truppen är han mest med för att se och lära. Oprövad i landslagssammanhang, men vid sådana här viktiga tillfällen känner vi att det kan vara rätt att chansa."

Peter Ijeh, Viking Stavanger. 2002 nobbade Peter Ijeh Nigerias landslag för att i stället få spela med Sverige. Sedan Fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell gripit in är nu processen med att ge Peter svenskt medborgarskap äntligen klar och ett nytt pass är skickat med posten. Grattis, Peter! Grattis, Sverige!

Stefan Selakovic, IFK Göteborg. Hade ett halvdant samarbete med Ijeh i IFK, men de två har sedan dess utvecklat sitt förhållande via msn. Lars Lagerbäck motiverar: "Vi tror att det är bra för Stefans rehabilitering i samhället att resa med vår grupp. Dessutom har Ijeh sagt att Stefan är skyldig honom pengar efter den där trassliga övergången. Jag vet inget om det, men det är väl lika bra att de får möjlighet att reda ut saken."

Jörgen Pettersson, Landskrona BoIS. "Jörgen har jobbat hårt för att utveckla vissa egenskaper som spelare. Under EM 2000 var vi inte riktigt nöjda med hans sätt att städa upp på rummet efter sig. Nu har han kört specialträning med Anders Linderoth i Landskrona och bättrat sig betydligt på den punkten och då står dörren till landslaget alltid öppen."

FOTNOT: Sverige har utnyttjat en speciell Uefa-paragraf och enbart tagit ut 16 spelare i truppen. De resterande platserna kommer att fyllas av tre extra fysiologer, två kostrådgivare och två geriatriker.

4 kommentarer:

Eric Goesta Rosén sa...

En fin trupp men att varken Magnus Erlingmark eller Janne Möller finns med ser jag som en skandal.

Anonym sa...

... och var i hela friden är Per Zetterberg?

Weman sa...

En trupp helt i min smak. I synnerhet Jörgen. Det kommer säkert snart en reaktion på hans mycket läsvärda blogg. http://jorgenpettersson.blogg.se/

Anonym sa...

Ijeh hade tagit en plats på riktigt.