13 maj 2008

Önskan inför eftermiddagen

Ok, vi vet det mesta om hur EM-truppen kommer att se ut. Och de namn som diskuteras mest nu är de vi kommer att se minst av när EM väl är i gång.
Jag har två önskningar om Lagerbäcks trupp.

1. Två vänsterfotade vänsterbackar.
Jag älskar multi-purpose-spelare som Micke Nilsson och Alexandersson. Men det är hjärtskärande att se en landslagsspelare plågas på fel sida planen, eller ännu värre, stoppa upp allt tempo i anfallet för att vrida om vid hörnflaggan för att få slå inlägg med sin "rätta" fot.
Ge mig Wendt, Schlebrügge, Dorsin, Safari, Stenman, vilka som helst, bara det är två som ser naturliga och bekväma ut på sin kant.

2. En trupp utan Allbäck och/eller Alexandersson.
Förmodligen är alla småskadade Lagerbäckskämpar med, och så får de några veckor till på sig att visa att de är friska, och i värsta fall kallar Lagerbäck in en av reserverna (vilket gör att listan över reserver på hemmaplan faktiskt blir rätt intressant den här gången).
Men hur många tränare har inte gått i fällan att ta ut sina gamla favoriter en gång för mycket? (Jag vet inte. Rain Man, kanske?)
Hellre ett smärtsamt aningen för tidigt farväl till en gammal favorit än den ännu smärtsammare upptäckten av att de inte håller längre.

Inga kommentarer: