08 maj 2008

Nischad excellens

Slutsatser efter vårens största match:
1. Regerande mästarna i IFK Göteborg kan inte spela ut ett enda lag i Allsvenskan.
2. IFK Göteborg kan bli utspelade av vilket lag som helst i Allsvenskan (inklusive vilket som helst av lagen på Rain Mans nedre tabell).
3. Om IFK bara gör det de är bra på, om så bara i tio minuter, alltså utnyttjar kanterna och slår ordentliga inlägg till sina powerfowards, då kör de över vilket lag som helst i Sverige.

Är det inte en smula underligt?

3 kommentarer:

Billy Swan sa...

En man här på jobbet konstaterade i går att Jonas Wallerstedt borde tas ut i EM-truppen. Vilken svensk forward är bättre på huvet? Vilken svensk gör så snygga nickmål?
Jag tycker att EM-truppen är en lätt överdrift, men vilka mål Wallerstedt gjorde mot Kalmar. Hur kan det komma sig att Kalmar, som ska vara sådana specialister på fasta situationer, som har spelare den långe Elm och Rosengren, inte kan rå på Wallerstedt? Det var inte första gången heller.

Ulf sa...

Ja, när det gäller huvudspel måste Wallerstedt vara den bäste vi har, inklusive alla proffs. 5 minuter kvar, 0-1 mot Grekland, Sverige pressar... och byter in Jonas Wallerstedt... Tja, kan man byta in Mats Gren i jakten på mål mot Costa Rica 1990 så varför inte? Eller sviker mig mitt minne?

Jesper sa...

Jag tyckte ju faktiskt att bristen på nån sån typ blev uppenbar för Sverige i förra VM när England kunde bryta ner Trinidad med hjälp av Peter Crouch medan Sverige jobbade förgäves. Då hallucinerade jag om Jörgen Wålemark i gul tröja, men Jonas Wallerstedt vore förstås ännu mer relevant.

Vad gäller Costa Rica 1990 - Mats Gren byttes mycket riktigt in i st f Tomas Brolin, fast vid ställningen 1-0 till Sverige. Huruvida Sverige då jagade ett 2-0-mål eller ej är osäkert, och verkar framför allt ha varit det för svenskarna själva. Vilket i sin tur var en anledning till resultatet.