21 april 2008

Sanningens ögonblick

Om man gör mål i slutminuterna, eller släpper in mål i slutminuterna, då är det aldrig bara slump. Jag är säker på att Lars Lagerbäck skulle hålla med mig, och så är Sverige också ett lag som konsekvent gör viktiga mål i de sista skälvande sekunderna (Ljungberg mot Paraguay, Zlatan mot Ungern, Zlatan mot Italien och Jonson mot Danmark är bara de senaste jag kommer att tänka på, medan turkarnas straffkvittering på Ullevi hösten 2000 faktiskt är det enda tunga baklängesmål i slutminuterna jag överhuvudtaget kan minnas att landslaget släppt in). Detta sagt kan det inte vara nån slump att Helsingborg, Hammarby och Elfsborg redan har visat sig vara lag som släpper in mål i slutet av matcherna. Helsingborg och Elfsborg gör det dessutom mot Allsvenskans bottenlag, Helsingborg gör det på hemmaplan. Tro mig, det är sånt som kommer att straffa sig när korna kommer hem och skeppet kommer in.

7 kommentarer:

Weman sa...

Och på tal om turkar så kom väl Andreas Anderssons mål också på övertid?

Jesper sa...

Jodå. Då hade dessutom Henke gjort 1-1 i typ 88:e. Och i samma kval avgjorde Allbäck mot Moldavien med två mål de sista fem.

Dennis sa...

Första landskampen jag såg på plats var den mot Lettland i VM-kvalet för tio år sedan, och minns jag inte helt fel så avgjorde Mattias Jonsson på slutet. Det var det enda positiva med den matchen.

Jesper sa...

Det stämmer. Fast det kvalet var ju redan tappat iom förlusten mot Österrike i matchen innan. Annars hade ju Pär Zetterberg bjudit på ett annat klassiskt sista-minuten-mål tidigare under hösten, i form av 2-1-frisparken borta mot Vitryssland.

Mårten sa...

att släppa in mål under de inledande 6-7 minuterna är också nåt som kommer straffa sig. Fråga IFK Norrköping...

Studiomannen sa...

På matchen jag var idag kom det två mål i slutminuterna: HBK:s brasse kvitterade till 2-2 (orättvist!) och den osannolike målgöraren Labbe Harbuzi gör segermålet 2-3 i 90:e.

Pratade med Daniel A efter matchen och jag hävdade att MFF:s andra halvlek var deras bästa spel i år (med reservationen att jag inte sett alla deras matcher). DA svarade då lugnt att det var deras bästa spel på evigheter. Hela förra säsongen inräknad.

Kanske händer detta bara för att jag i år skippade att tippa MFF i topp. Jag har ju gjort det de två senaste säsongerna...

Men det lär ha hänt märkliga ting på Vångavallen idag. Räknar med att Jesper snart skriver om Ljungskiles målvakt... och försöker förtränga resultatet.

Tyckte överhuvudtaget att resultaten gick min väg idag...

pelle sa...

Sverige släppte ju in 5 mål i slutminuterna mot Holland i EM 2004!

studiomannen - det var helt klart MFFs bästa spel på väldigt länge. Dock var det knappast DAs bästa match tvärtom var han rätt kass. Har EM-spelarna en annan säsongsuppladdning/toppning än andra spelare? Shaaban verkar ju tex inte heller va så het. Hur ser Alex och Anders Svensson ut, nån som sett dem spela?