03 april 2008

Rydström for president

Jag ser till min glädje att Rydström slår tillbaka mot Majlard idag. Roligt att det var fel på själva grundbulten i J.M.:s resonemang: han påstod att Rydström aldrig gjort ett allsvenskt mål, när denne i själva verket gjort fem. Men så brukar Majlards tesbyggen se ut: luftslott byggda på lösan sand, om vi på ett för ämnet passande sätt ser till att blanda våra metaforer lite grann. Jg vill inte låta för högtidlig (eller jo, lite grann) men det som är unikt med Rydström är att han faktiskt gör det där som alltid efterlyses i medierna och ger stumma befolkningsgrupper en egen röst. Nämligen fotbollsspelarna.

5 kommentarer:

Weman sa...

Såg du honom som bisittare på hemmaplan (nja, snarare biliggare) på TV häromdagen?
Minns inte vilken match, men det bör ha varit Roma-Man United.
Viasat hade en länk hem till Rydström. Tobias Carlsson satt lite halvtråkigt i en stol, Rydström LÅG i en divan och garvade åt hur kul det var att vara med i TV så kunde han "håna alla de där superproffsen och dessutom håna alla saker som Hysén sa).
Han gjorde sig i TV, sannerligen.

Magnus sa...

Med all respekt: få företeelser inom sportjournalistiken är så tröttsam som krönikörernas eviga sandlådebråk, eller snarare ändlösa pubdiskussioner. De må sedan publiceras i papperstidningarna eller den digitala världen. Tiderna må förändras, men krönikörernas gräl blir inte dugg roligare att läsa för det. Tröttsamt var ordet.

Jesper sa...

magnus: Nej, det kan hända. Men jag vidhåller att det har allmänintresse att puckla på usla stilister som får obefogat mycket utrymme i tidningarna och yrkesmän som slarvar med sitt eget hantverk samtidigt som de tillåter sig att bedöma andras. Enkannerligen Jan Majlard.

Anonym sa...

Ja det var en härlig känga av Rydström,hoppas Majlard har läst den.Jag minns när Hagström kallade Majlard van Oben i en artikel för några år sedan.Då gick Majlard i taket så att fradgan sprutade.Undrar hur han reagerar nu.//Cosmo

Jesper sa...

Cosmo: Ja, det som är så fascinerande med mannen är hans fullständiga avsaknad av självdistans. Minns när han klagade i tidningen över att Lagerbäck blängt på "SvD:s utsände" i en hotellkorridor "med ögon stickande av fientlighet" och, en annan gång, över att Zlatan inte hälsat på honom när han varit i Amsterdam en gång. Redan detta får mig att välkomna varje kampanj mot honom.