13 april 2008

A dedicated follower of fashion

Jag fick gliringar av Weman för att jag klagade på MFF:s färgkombination (ljusblå strumpor till rödvitrandig tröja och svarta brallor). Gästspelet hos Ekwall och Lundh hade gjort mig till modebög, antydde han. Vågade inte ens yppa vad jag tyckte om de tidigt-åttiotal-data-darriga siffrorna TFF har på ryggen nuförtiden.

Dessutom framgick det att det var domarna som förbjudit MFF att ha samma strumpfärg som TFF. Det var absurt redan i VM, när Sverige inte fick ha blå brallor för att Paraguay hde det (fast tröjorna var så olika som gärna gick att tänka). Detta var snäppet värre.

Annars: både TFF och MFF bättre än i fjor. Klagar MFF-fansen över detta resultat är de i bästa fall ohistoriska. Alltid lika trevligt att se Vångavallen på tv, den där grusplanen som används som parkeringsplats i den ena glipan mellan långsida och kortsida, de sumpiga träningsplanerna i den andra.

Dagens citat: "Det kan vara ett skäl, men ingen orsak" (TV 4-Sportens språkvårdare Magnus Hedman om att Magnus Andersson kanske syntes mindre i andra halvlek för att han dragits tillbaka till mittfältet.)

Och så tyckte jag att Mattias Nylund var lite lik Billy i Six Feet Under.

5 kommentarer:

Weman sa...

Förutom att vara en rätt vedervärdig besserwisser, i största allmänhet, höll Hedman, som sagt, även den språkliga fanan högt. Den här var fin:
"Han tog det osäkra före det osäkra".

Tim sa...

När det gäller shortsfärg är det dock bara FIFA som jiddrar i just VM-sammanhang (möjligen UEFA i EM-dito). I Sverige ska regeln om matchdräkternas färgskillnader tolkas som så att tröj- och strumpfärg inte får riskera att förväxlas, byxor spelar dock ingen roll. Så risken att samma tramsigheter förekommer i Allsvenskan bör vara rätt liten.

Däremot noterades i DIF-HBK idag att både målvakt Wahlström och domarna hade röda tröjor med svarta inslag - så ska det inte vara (även om det naturligtvis är mindre allvarligt än om målvakten har samma tröjfärg som något av lagens utespelare)...

Anonym sa...

... och på AIK-GIF Sundsvall hade de båda målvakterna exakt samma outfit, orange tröja-svarta shorts-vita strumpor. Båda från Adidas, alltså helt identiska bortasett från reklamen och klubbmärket.

OK, det händer ju inte i varje match att målvakten går upp på sista hörnan men ändå. Vissa domare verkar petiga, andra bryr sig uppenbarligen inte för fem öre.

Jesper sa...

Hmm... även om målvakten går upp på sista hörnan tycker man att en vaken domare borde klara av att se skillnad på dem...

Ulf Roosvald sa...

Jag tyckte jag såg att Gais hade övergivit sina vita shorts i mötet mot Kalmar.