13 januari 2008

Costaricansk feber

Timmar av oro och förväntan: snart är det dags. En av årets viktigaste fotbollshändelser står för dörren. Landskampen som kommer att följas av en hel värld.

Jag väljer att borra djupare i en annat angeläget ämne: det om publiksnittet för 2007 års allsvenska domare. Många läsare har hört av sig och undrat om det här. Med hjälp av språkröret för Sveriges Fotbollsstatistiker, SFS, går det som tur är att få fram de rätta talen.

Av de som dömde minst tio matcher under säsongen har vi följande snittsiffror (gällande deras totala karriär):

Peter Fröjdfeldt 10 570
Martin Hansson 10 429
Stefan Johannesson 9 792
Martin Ingvarsson 9 396
Jonas Eriksson 9 010
Markus Strömbergsson 8 101
Sven-Martin Åkesson 7 450
Håkan Andreasson 7 283
Daniel Stålhammar 7 228
Keijo Hyvärinen 7 149
Håkan Jonasson 6 866

Så där ja. Då var den saken uppklarad. Skönt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är det här det gått snett för Fröjdfedt? Förr i tiden när han var tvåa efter Frisk var han en mycket stabil domare som man blev glad när man såg att han skulle döma, men sista två åren har han dragit iväg och tappat mycket i kvalitet och börjat framhålla sig själv dessutom.

Kanske det aldrig går att behålla den skärpan om man är "coolaste" domaren...

Hagström sa...

Fröjdfeldt är onekligen nr 1 just nu, det är han som får de "stora" matcherna (ursäkta Jesper, jag räknar Blåvitt-MFF och aik-dif som matcher med starkare lyskraft än Trelleborg-Kalmar).
Jag kan hålla med i iakttagelsen att Fröjdfeldt inte känns lika stabil längre. Men det kanske är så att den som uppnår tätpositionen granskas hårdare.

Anonym sa...

Jag tycker Martin Hanssons höga siffror är... Ska väga mina ord här... provocerande.