Visst gläds jag med Suleyman Sleyman. En bra människa, en lojal spelarkaraktär. Jag gillar honom.
Men kan ändå inte tycka låta bli att det hela är märkligt. Killen är 28 år och knappt självskriven i Bajens backlinje. Nu ska Lagerbäck ha med honom på landslagsturné. Vore det inte bättre att satsa på någon spelare som möjligen skulle kunna bli "riktig" landslagsback så småningom?
För övrigt pågår en debatt i England, initierad av Alex Ferguson som anklagat Manchester Uniteds publik för att vara alltför tystlåten. "Som en begravning" beskrev han stämningen efter Man U-Birmingham. Ja, som man bäddar får man ligga heter det. Den som ställer sig upp på Old Trafford och uttrycker sina känslor blir tillsagd av en steward och riskerar att bli av med sin säsongsbiljett. Man kan inte döda en kultur och sen förvänta sig att den ska återuppstå av sig själv.
05 januari 2008
Lördagsfunderingar över en flaska Red Stripe
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
12 kommentarer:
på tal om ingenting kommer här en fråga riktad, framför allt, till jesper:
sitter och kollar burnley-arsenal på viasat sport 1 och inför andra halvleken zoomade kameran in på en man klädd i en mössa full av pins med klubbmärken. jag är 99 procent säker på att en av dem var tff:s. har de mötts i någon träningsturnering eller liknande, någon gång?
tyckte i alla fall det var lite roligt...
Jag tror jag kan svara:
Det stora hatobjektet för Burnleyfans är Blackburn. Särskilt sedan de fick ett uppsving med hjälp av en miljonär har deras framgångar varit svåra att bära för Burnleyfansen. När amatörerna från Trelleborg besegrade Blackburn i UEFA-cupen firades det därför förmodligen mer i Burnley än på Söderslätt, där ju fotbollsovationer inte är någon paradgren. Sedan dess har TFF helt enkelt en särskild plats i Burnleyfansens hjärta. Mitt tips är att det troligen är därför som Burnleykillen bar ett TFF-pin.
jag tackar.
hagström - du har den mest udda användarbild jag sett. Vad är tanken med det liggande formatet? Vem har tagit beslutet om att köpa in den tapeten?
TFF är globaliseringens pionjärer - publikovationer har vi outsourcat till länder där de kan produceras billigare. Vi ser det helt enkelt så att vi på så sätt skapar arbetstillfällen i utvecklingsländer.
Det liggande formatet på Hagströms bild är märkligt, men tapeten är snygg, så det så!
/Karin P
Faktum är bildvinkeln är en rent teknisk historia, ännu ett fall där tekniken är mig övermäktig. Den blev som den blev och jag har inte klarat av att få porträttet upprätt. Eventuellt har jag lyckats få in ny porträttbild.
När det gäller tapeten håller jag så klart med Karin P!
Ferguson är inte först med att säga det, har för mig att Keane fällde någon kommentar om räkmackor för några årsedan. Värt att komma ihåg med alla arenautbyggnader o dyl.
Den debatten har väl iofs funnits ett tag. Keanes "Prawn Sandwich Brigade" har väl ett antal år på nacken. Att PL är för "borgare" och inte "knegare" och yngre längre, är väl många överens om?
De flesta var väl mer förvånade varför mannen går ut med detta igen, och just nu. Dels med tanke på att hans egen framgångssaga till stor del bygger på PL-mekanismer (som man bäddar.., precis), dels att han själv isf. borde försöka göra ngt åt det. Men framför allt kanske med tanke på att matchen spelades på nyårsdagens eftermiddag, när alla är bakfulla och av naturliga skäl inte så stojiga...
/JJ
hej - den nya bilden e ball. Du ser cool ut.
Tack Pete!
Och jo, debatten kring Premier Leaguepubliken har varit i gång ett tag. Jag är ju en av dem som tycker något mycket väsentligt håller på att gå förlorat med den här utvecklingen.
Samtidigt är det svårt att hävda att PL-klubbarna gör fel som satsar på moderna arenor, dyra spelare och saftiga biljettpriser. Folk kommer ju till matcherna.
Mitt halmstrå (som motståndare till utvecklingen) är att hajpen kan slå tillbaka. Det är inte alls säkert att den nya publiken är lika lojal som de gamla fansen. Blir det "ute" med fotboll kan det få drastiska konsekvenser.
Hockeyn i Stockholm är exempel på hur det kan bli. Här anpassade man sin sport under några år till vad man trodde var framtiden: klackarna skrämdes bort med hjälp av dyra biljettpriser och högtalarmusik som kvävde alla sångförsök. In kom en publik med pengar, företagsrepresentation blev ett vanligt sätt att se på hockey. Men även slipspubliken ville ha stämning visade det sig. Och eftersom den inte hade förmåga att skapa stämningen själv dog även deras intresse. I dag kämpar forna toppklubben Djurgården för överlevnad, AIK är fast förankrat i underdivisionen och spelar för åskådarsiffror under tusen. Och Bajens hockey är ännu risigare än vanligt.
Hockeyns historik i Sthlm är skrämmande - däremot har ju samma sak fungerat bra ute i landet, där Hockeyn är starkare än aldrig förr.
Ska bli oerhört intressant att se hur det går med de lag nu som får nya dyra arenor (Malmö, Hammarby mfl) och se hur det går där. Personligen så gillar jag slamriga arenor - Borås nya är rätt bra, men den är billig. Skrytbyggena i Sthlm och Malmö kan bli riktiga stämningsdödare.
Skicka en kommentar