16 november 2007

Kungligt roligt?

Ännu inget bestämt om Royal League och saknaden tycks inte särskilt stor. Det var onekligen något krampaktigt över spelarnas och ledarnas försäkringar förra året när de skulle intyga att turneringen var viktig. Och att publiken inte var särskilt engagerad syntes ju i åskådarsiffrorna.

Jag tror ändå att turneringen var bra för de svenska klubbarna och för att finna argument går jag som vanligt till min egen klubb. Bajen genomförde i år nio internationella matcher i Intertoto och UEFA-cupen innan man slutligen förlorade den tionde och åkte ut. Jag kan inte komma ifrån känslan av att två års spel i Royal League härdat laget och fungerat som förberedelse för europeisk cupfotboll.

Jag ser alltså gärna att turneringen kommer i gång igen, och upplägget som det blir den här gången (om det blir något) tycker jag är bättre. Alltså - inga matcher i november-december när både spelare och publik är trötta på fotboll. Men i februari spelas ju ändå ett antal träningsmatcher och att då kan man lika gärna höja deras status genom att göra dem till tävling.

3 kommentarer:

Kent Brockman sa...

RL är hundra ggr roligare än någon försäsongsmatch mot något superettan/div2-lag.
Den kan inte starta snart nog. Ett par veckor av folk sittandes på allehanda forum och diskutera möjliga nyförvärv som om de spelade Fotball Manager, eller liknande, är bara tröttsamt.

leifengkvist sa...

Jag tycker det är en kanonidé, frågan är vad danskarna tycker. De börjar väl närma sig säsongsavslutning vid det laget?

Hagström sa...

Danskarna gör ligauppehåll mellan 2 december och 16 mars. Alltså borde Royal Leaguespel med början i februari vara intressant även för dem. Man kanske också skulle införa någon klausul om att klubbar som under tiden för Royal League spelar i UEFA-cup eller CL lämnar sin plats till förfogande.