04 oktober 2007

Rita-gissa-spring - men ni slipper rita och springa

I väntan på en match som inte kan följas på annat sätt än via text-teve läser jag SFS-Bolletinen. SFS står för Sveriges Fotbollshistoriker & Statistiker och medlemstidningen som kommer fyra gånger om året är alltså Bolletinen. Den här föreningen har funnits i över 20 år och de flesta typer av statistiska sammanställningar har vid det här laget betats av, nu är man framme vid material för riktiga konnässörer. Sålunda kan man i nya numret ta del av maratontabellen för tredje divisionen (oavsett om den hetat div III, div II eller dess nuvarande namn; div I).
Av de 817 lag som någon gång spelat på den här nivån listar man de 300 första. I topp ligger Enköpings SK. Endast fyra lag från årets allsvenska finns med bland de 300 på listan. Den som först kan gissa vilka dessa är vinner ett pris (som jag ännu inte bestämt). Alltså, välkomna att spekulera. (Tävlingen är inte öppen för medlemmar i SFS).

19 kommentarer:

Jerk sa...

Finns ju portugisisk radio :)
eeh..tävlingen..hmm skulle tro BP, Bajen, Gefle och Trelleborg..

Sanjay sa...

HIF, Gefle, GAIS och KFF. HIF var nere i tredje divisionen i slutet av 80-talet, KFF rasade från Allsvenskan och Division 1 på två säsonger på Hasse Eskilssons tid, GAIS var nere och vände någon gång på 90-talet. Sen gissar jag bara på Gefle.

bengt sa...

Eftersom det är Googlingsbart avstår jag från att svara.

Erik D. sa...

Erik D svarar: TFF, GIF, GAIS och KFF.

Hagström sa...

Har det verkligen gått så långt att allt, precis allt finns på nätet? Med andra ord - går det verkligen att googla fram vilka fyra allsvenska lag som ligger bäst till maratontabellen för nivå 3? SFS har i alla fall inte lagt ut den på sin hemsida.
Hursomhelst, hittills ingen med alla rätt. Tävlingen går vidare ett tag till.

bengt sa...

Öster ligger på plats 309, om det ska räknas 3 poäng för seger. Å andra sidan hade den tabell jag hittade 861 lag. Så något skumt är det...

Hagström sa...

Bengt: Har du hittat en mer fullständig tabell än vad fotbollsstatistikerna själva tagit fram? De påstår ju att 817 lag spelat på den här nivån. Tills vidare låter jag tävlingen bygga på SFs uppgifter, men om du vill mejla en länk till dina uppgifter är jag förstås intresserad.
magnus.hagstrom3@comhem.se

Jerk sa...

hmm..undrar vart det gick fel?
En till gissning då: Gefle, Trelle, KFF & Bajen..

Jesper sa...

TFF, Gefle, BP och Örebro.

Kattmorfar sa...

Kalmar, Gefle, BP, Gais

Flugan på väggen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Flugan på väggen sa...

BP, KFF, ÖSK, TFF

Anonym sa...

Gais, Helsingborg, Kalmar och IFK
tackar för en bra blogg

Studiomannen sa...

BP, Gais, Gefle, Trelleborg

Yalle sa...

Spännande...

Jag gissar på Bajen, GAIS, Kalmar och Trelleborg.

Jesper sa...

bengt: måste det inte vara underligheterna på 80-talet som ställer till det? Höstettan och fan och hans mormor?

B-G sa...

Sveriges bästa klubbstatistik kan ni läsa på www.kffsnack.blogspot.com


Mvh/ www.godfather.blogg.se

bengt sa...

Jesper: Antagligen. Divisionstillhörigheten var ju lite luddig just då. Sedan hur ska de klubbar som går samman behandlas? Som helt nya föreningar eller som en fortsättning på en av de tidigare.
Och så finns ju också möjligheten att dessa eldsjälar faktiskt gjort fel någonstans. Sitta med kanske egenutvecklade små program för att sammanställa statistiken, klippa och klistra, Excelmakron i högre skolan. Medan falukorven bränns vid på spisen.

Tim sa...

Gissningen blir AIK, Hammarby, IFK Glenn och Malmö FF.