21 oktober 2007

Jubel i busken

Visst känns det fantastiskt att det 500:e inlägget på denna blogg kan ägnas firandet av ett nytt kontrakt för Trelleborgs FF. Jag är säker på att hela "Fotbollssverige" delar min glädje. Det måste sägas att Brommapojkarna visade sig gjorda av betydligt segare virke än jag hade trott dem om, men till sist ordnde sig allting och sällan har en webbradiosändning från Söderslätt hälsats med så stor tillfredsställelse i Matteus församling i Stockholm. Till och med den tidigare ganska så gnällige lillkillen blev harmonisk under sändningen och ligger nu nöjt på rygg i sina snickarbrallor och bläddrar i "Labolinas snubbeldag". Nu gäller det bara att räkna ut vem som ska vara buffert mellan TFF och avgrunden nästa år, förutom Ljungskile förstås.

Nu har dessutom TFF en vecka på sig att förbereda den raffinerade, jag skulle nästan vilja säga lyhörda taktik som kommer att fordras i avslutningen mot Göteborg. Så länge Djurgården är guldkonkurrenten bör Trelleborg göra allt för att vara sina motståndare till lags, men i det ögonblick det är Kalmar FF som kan gynnas bör man kasta sig framåt med all sin tillbakahållna kraft. Tur att teaterensemblen från Trelle under mästerregissör Connys ledning alltid har utmärkt sig för sin nyanserade och oförutsägbara spelstil.

9 kommentarer:

Mats sa...

Ja, jag har ju redan gratulerat dig över sms, men en dag som denna kan man gott slösa. TFF:s förnyelse av kontraktet fick mig att (i alla fall tillfälligt) glömma fläcken på banéret som Ljungskiles allsvenska plats innebär. Och, så klart, med MFF i kön, så måste jag ju påminna om att jag faktiskt är född i Kalmar... :-)

Jesper sa...

mats: Som TFF-are kan man inte gärna förmena ett annat gärdsgårdsgäng deras plats i solen. Särskilt som de ju innebär en tänkbar räddningsplanka 2008 - hur många lag är det nu som åker nästa år?

fubbicken sa...

Tillfredsställelsen var påtaglig även i den intilliggande Gustaf Vasas församling.

Härligt att se när alla de förvirra(n)de blå runningarna på Sportbladet Zoom går samman i en stor klump, medan de gröna ringarna sakta lommar mot mittcirkeln. Sedan kan man njuta av jublet i webbradion, som ligger c:a 30 sekunder efter Zoomen.

Två lag degraderas nästa säsong. Det borde vara möjligt att hålla Ljungskile och Giffarna/Häcken bakom oss.

Neander sa...

Jesper: Sträcker fram kardan. Nu hoppas jag på ett Bajen-besök i Trelleborg mitt i sommaren nästa säsong. 2001, befinnandes på Vångavallen, var det just under den matchen jag för första gången kunde föreställa mig det otänkbara.
Tror du Tom Prahl kan tänka sig att använda Ole Mörk som konsult? ;-)

Studiomannen sa...

Bajen var ovanligt bleka och matchen var onödigt grinig. Jag måste passa på att ge en eloge till Fröjdfelt som inte föll för frestelsen att dela ut 17 gula kort.

Jag var helt inne på att profilerna i sändningen skulle bli målvakterna. Säga vad man vill om den här säsongen, men nog tänker man rätt tidigt på målvaktsbekymmer för dessa lagen. Nu blev det ju en rätt lugn dag på jobbet för båda egentligen.

Hörde en vits (som ingen göteborgare kommit på) som jag gillade (om Erland Hellström): "Han kanske är bättre än Moussan, men han är jävlar i min skäl inte bättre än fassan!"

Conny bad att jag skulle ge honom resultaten från Grimsta så fort de kom och jag kan säga att det var stenhårda pokerfejs när jag sa 1-0. Det blev andra fejs senare.

Kattmorfar sa...

Oddsen på att Jonathan Berg i veckan drabbas av en lättare sträckning någonstans och inte kan spela sista matchen?

Billy Swan sa...

Allt som saknas är att Bunkeflo också hade gått upp...
Skämt åsido - grattis igen Jesper!

Jesper sa...

neander: Nja, att ha Westerberg som assisterande och Ole Mörk som konsult kanske skulle bli för mycket 2001 för TFF...

Annars minns jag också den matchen som en närmast övertydlig ödesvändning åt två olika håll. Hammarbys 0-2-ledning i paus, TFF:s kvittering under den enda halvlek (som Mörk sa efteråt) när han verkligen kände att spelarna spelade som han ville, Markstedts nickmål på övertid - Mörk sparkad, TFF mot avgrunden, Hammarby på väg mot guld.

fubbicken: Själv körde jag Livescore, nästan lika besynnerligt dramatiskt som Text-TV med sina siffror som slår om.

Mats sa...

Testa www.goalslive.com nästa gång. Den är kul, med sina GOAL!!!! i rött, som kommer upp. Tacksam att sitta och jobba till och med ögonvrån notera den röda texten.