03 oktober 2007

Hemma bra men borta bäst

Klichéer är klichéer för att de är sanna. Alltså: svenska lag kan inte koncentrera sig på Allsvenskan och europeiskt cupspel samtidigt. Det kan inte vara en slump att AIK, Elfsborg och Hammarby har gott hopp att gå vidare i Uefacupen, medan IFK Göteborg, Kalmar FF och Djurgården krigar om det allsvenska guldet. Och det lilla jag såg av Elfsborgs bortamatch i Bukarest fick mig att tänka att hade de spelat så här på Strömvallen och Grimsta, då hade de nog varit med i guldracet nu också...

Sen kan man naturligvis vara ett lag som slipper europeiska cuper och ändå gör fiasko i Allsvenskan. Som Malmö FF, till exempel. Men det är klart, vad kan man begära av sådan utarmade stackare?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nja, vet intee riktigt om det är just en svensk kliché. Tycker man hör det från Spanien, Italien och andra länder också. Det är klart att det är tufft, inte minst resorna och anspänningen runt stora Europa-cup-matcher.

Flugan på väggen sa...

Sa någon Milan?

:D

Neander sa...

Sa någon Liverpool?

Studiomannen sa...

Ujujuj.

Fick precis reda på att jag kommer att få ett facit i hand redan nu på söndag. Plikten kallar och jag kommer att stå mellan bänkarna på Vångavallen och jobba. Svårtippat? Lita på det!