17 september 2007

Tir'd Nature's sweet restorer

Memo för framtiden: bäst mår man man om man inte dricker en droppe, utan bara går och lägger sig tidigt och sen sover hela natten. Förhandskollar numera text-tv innan jag riskerar sportsändningarna. Varför skulle jag uthärda tv-bilder och Ekwall om allt gått åt helvete? Ingenting gick direkt åt helvete igår, men inte tillräckligt bra heller för att motivera tv-titt. Hade Halmstad vunnit...

Öppnade e-mailprogrammet imorse och möttes av glädjande budskap: 16 nya mail. Besvikelse är världens lön. Alla visar sig avsända av engelska namn inom citationtecken och ha rubriker som: "RE: Part of the physiological process of erection involves the parasympathetic nervous system causing the release of nitric oxide (NO) in the corpus cavernosum of the penis."

Stadion ikväll. Det har gått hyggligt varenda gång jag sett TFF där - 2-1 till oss 1992 efter en chippad straff av Hulda Hillgren, 2-2 1999 i en match när Andreas Isaksson fortfarande var 17 år och tog allting och Magnus Arvidsson gick upp och petade in en boll så fort han inte gjort det, 0-0 2001 efter en match som är värd att minnas eftersom TFF tog så få poäng den säsongen. Jag har inga liknande förhoppningar ikväll. Men jag ser fram emot det ändå, eftersom jag ska gå dit med stjärnmålvakten i Norrtulls SK:s F-99-or.

6 kommentarer:

Hagström sa...

Har Conny Karlsson gett upp? I DN i morse säger han att all press ligger på Djurgården inför kvällens match; "de kämpar om guldet", och att Trelleborg kan spela avslappnat.
Sist i tabellen, en poäng från strecket och ingen press?

Jesper sa...

äh, nåt måste han ju säga... Dessutom är det mr eller mindre klart att han schappar om TFF åker ur (kanske annars också).

Erik Dahlberg sa...

Klart han måste säga något men det var ovanligt tamt för att komma från C.K.

Jesper sa...

Ja. Men trots allt är det större press på Djurgården än på TFF ikväll. Guldkandidat, "Stockholms stolthet", hemmaplan etc. Siri har just ritat ett litet plakat (på A4-papper) med texten "TFF ÄGER!" och förvånat sig över att ingen i hennes klass ens har hört talas om laget. Jag har så skonsamt som möjligt förberett henne på, att alla andra på Stadion ikväll nog kommer att hålla på motståndaren. Samt försökt tala om för henne att detta är det roliga med att hålla på TFF...

Flugan på väggen sa...

Äh! Det är ju så enkelt att TFF är så vana vid att ligga och kriga runt det där strecket att det har blivit ett normaltillstånd.

De tycker väl att det känns tryggt att ha ett streck att hålla sig i?

Jesper sa...

flugan: jag inbillar mig att du har rätt. För så fort tillfället erbjuds att ta tt par steg uppåt i tabellen infinner sig nåt slags skräck för att lämna tryggheten därnere och de sumpar alltsammans.