19 september 2007

För Rami i tiden

Jag vet inte om fotbollsmiljön är den bästa reklamen för de "sekulära värden" som det hela tiden dillas om. Den ende svenske elitfotbollsspelare som verkar ha något perspektiv på sin tillvaro, som säger att han gör en grej av att hålla upp dörren för andra och vika ihop sin smutsiga dräkt själv efter träningen, det är muslimen Rami Shaaban. Personligen är jag väldigt förtjust i människor som har en hög standard vad beträffar sitt personliga uppträdande, som tar ansvar för sitt liv och behandlar andra människor med hänsyn, och på den fronten verkar Shaaban betydligt bättre fostrad än sina oklanderligt sekulariserade landslagskamrater.

Däremot var det en otroligt förvirrad artikel av Zanyar Adami i Expressen i förrgår, som jämförde mordhotet mot Lars Vilks med de mer eller mindre hårda reaktionerna på Kens uppmaning häromåret att våldta kronprinsessan . Jag ger väl fan i både kungafamiljen och Ken, men så vitt jag vet var det ingen terrororganisation som mordhotade mannen? Den mosigaste artikeln på länge, tyckte jag, men den fick hård konkurrens idag, både av Aase Bergs bekännelse till kvinnlig rättshaverism i Expressen och de fyra pappskallarna som slagit sig samman för att backa upp Maja Lundgren i DN. Deprimerande hur plakatord som "blatte", "förtryck", "makten", "tysta ner" etc hela iden används för att befria en själv från behovet att resonera klart och andra från förpliktelsen att ta ansvar för sina liv. Klipp håret och skaffa jobb!

4 kommentarer:

Vilse på Värnhem/Anders sa...

Har herr Adami nånsinn skrivit något som inte varit billigt effektsökeri?
Blatteri är fö hans affärsidé och levebröd.

Jesper sa...

vilse: det vet jag inget om, men jag vet att den här artikeln var en orgie i utstuderade och publikfriande affektutbrott.

Anonym sa...

Inget fel att publikfria ibland. Men vad jag undrar är: på vilket sätt hjälper det att vika ihop en tröja som ändå ska rakt i tvättmaskinen? Lägga den i väskan är väl bra, men vika ihop? Är inte det lite väl?

Jesper sa...

Man får väl citera honom själv - "Om alla bara slängde sina kläder i tvättvagnen blir det mycket mer jobb för materialaren och alla kläder kanske inte får plats." (Offside 4/04)