21 augusti 2007

No man is an island, but each man has a Penisula

Befolkningen på Tuvalu kallas tuvaluaner. I truppen till Södra Stillahavsspelen märks det intressanta namnet Mau Penisula, vars bärare deltog vid Tuvalus fotbolls största stund, 3-2-segern över grannen Kiribati vid de förra spelen 2003. En nationell helgdag utropades. En annan spelare från den matchen, Sumeo Silu, har sedan dess blivit "National Disaster Manager" - Tuvalu är, som vi var inne på tidigare, på väg att sjunka i havet och det finns långt framskridna planer att evakuera befolkningen till en annan ö.
Tyvärr visade sig våra farhågor riktiga. Tuvalus status som icke Fifamedlemmar gör att de inte kan gå vidare i VM-kvalet ens om de tar medalj i Södra Stillahavsspelen. Det hindrar oss naturligtvis inte att hålla tummarna för dem i helgen. Samoa visar sig ligga öster om datumlinjen, så när den ödesdigra matchen spelas är klockan 4 på söndag morgon här i Sverige. Vi ligger vakna.

1 kommentar:

Neander sa...

Jesper,
känner du efter u21-landskampen ett behov av att gräva i namn som mittfältsmotorn Joe Allen, ytterspringaren Matthew Collins eller anfallaren Shaun MacDonald, alla tillhörande Stor-Brittaniens för mig intressantaste klubb, Swansea City, så rekommenderar jag mig själv som källa att ösa ur. Övriga spelare i Wales-laget kan jag dock inte mycket om.