13 augusti 2007

Från Centralkommittén

Vår ideologiska kommissarie med uppdrag att definiera lantproletariatets objektiva intressen har kommit fram till följande önskemål inför kvällens matcher:

Halmstad-Malmö FF: klar etta. Halmstad är ju den guldkandidat vi med störst entusiasm ställer oss bakom.

Djurgården-Hammarby: någon form av oavgjort. Gärna efter någon form av uppträde och skandal som vållar båda plutokratlakejerna maximal skada. Kan man tänka sig poängavdrag för båda lag, sedan humoristerna i båda klackar begravt plan och spelare i bananer, ölglas o dyl?

Vi står ju i ständigt kontakt med den senaste identitetsforskningen här på TRE HÖRNOR STRAFF, så vi skyndar oss att tillägga att vi naturligtvis inser att en lantlig identitet, i vår postmoderna tid, naturligtvis är en social konstruktion, en mask, en lek och allt vad ni vill. Men vi bejakar naturligtvis all former av lekar med identiteter av allt vårt hjärta, i synnerhet om de resulterar i olika former av subversiva (fast givetvis rituell och symboliska) aggressioner, såsom ovan.

4 kommentarer:

andreas sa...

Så är det, varenda skandalderby,rasistattack och what's not värmer en inflyttad smålänninga och österanhängares hjärta. Halmstad duger gott som sm-vinnare då dialekten och mentaliteten vid kusten inte skiljer sig så hemskt mycket från Värends.

Erik D. sa...

Jesper! Kanske är min humor underutvecklad men med tanke på att du är en mycket intellektuell och intelligent man är jag aningen förvånad över de önskemål du har inför kvällens derby på Råsunda.

Allt gott!
Erik

Jesper sa...

erik d: Du får inte förvånas över att en leninist ser moralen som relativ. Jag tänkte ju att jag skulle söka jobb på Aftonbladets kultursida - har just läst Maja Lundgrens "Myggor och tigrar", och jg vill gärna vara med och förtrycka medelklasstjejer från Bromma.

Jesper sa...

andreas: ja, det är ju så gött när storstadsborna uppträder som sönderstressade limsniffare och bekräftar ens världsbild.