06 maj 2007

Pick your fights...

...är det råd vi föräldrar får nuförtiden. Det vill säga: öda ingen energi på barnens äcklade grimaser när de får se maten du just lagt ner två helvetiska timmar på att laga, eller på de indignerade påståendena att de aldrig någonsin får göra nåt roligt när de precis fått tillbringa halva dan på Skansenakvariet och vräka i sig godis efter behag. Låt sånt passera. Ta de viktiga bataljerna istället. Som ifall ungarna skulle börja lyssna på fusionmusik eller komma hem med diktböcker skrivna av yngre svenska poeter.
Det är 20 minuter kvar, jag följer Livescore på Svenska Fotbollförbundets hemsida (lever vi i ett medieasamhälle, eller vad?), men jag börjar hoppas att TFF lyssnat på rådet. Segern över Malmö FF var en bonusseger, som att principiellt tvåla till sexåringen för otacksamhet och bristande konsekvens i argumenteringen. Men seger över Brommapojkarna på hemmaplan, det är en livsnödvändighet om husfriden ska bevaras. 3-2 just nu efter vad som tycks vara en vanvettigt dramatisk match, med Fritz utbytt (utburen, skadad för hela säsongen ser jag med fasa framför mig), 0-1-underläge vänt till 3-1, men BP på väg tillbaka. Kom igen, TFF. Sätt ner foten och visa det där tonårslaget att de mår bäst av tydliga gränser.

11 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Och det vet ju alla föräldrar att den viktigaste fajten inte handlar om vilket lag din dotter har den dåliga smaken att välja till favoritlag. Sånt är bara bagateller...

;-)

Oooops, såg inte slutresultatet. Fel läge för interna skämt.

Jesper sa...

sånger: Jag tröstar mig med tredje raka segern i St Erikscupen, 6-0 mot Årsta. Hur går det för er?

Sånger från nedre botten sa...

Tjejerna lider av nån sorts varannanmatchsyndrom. I ena matchen spelar de fantastiskt och som de kan, i nästa blir de försiktiga och vågar inte ta för sig och då blir det torsk. Så hittills två förluster och en seger. Roligast är faktiskt efter förlusterna; de glömmer dem så fort de har tagit av sig matchtröjan! Imponerande.

Jesper sa...

sånger: Ja, det är det flumpedagogerna från Fotbollsförbundet inte fattar när de förbjuder tabeller. De tror att småtjejer är lika pantade i skallen som Olof Mellberg. Sånt får en tyvärr också att inse vilka sorgliga värden som genomsyrar en värld där Mellberg och hans "vinnarskalle" är ett ideal att leva upp till.

Studiomannen sa...

Fritz vred sitt vänsterknä i en utrusning och massören stack ut och kollade. Först bestämde de att det inte var så farligt och skippade att linda om knät. Men jag såg att de garderade sig eftersom Fegler (fantastiskt namn!) fortsatte att värma. Sedan signalerade Fritz för byte och jag frågade hur det var. "För tidigt att säga om det blir långvarigt kan ni säga" sade de. Fritz haltade själv ut till bänken efter att han bytt om.

Linus Malmkvist menade att de inte hann stänga matchen efter 3-1. Rätt så, eftersom 3-2 kom en minut efter Thylles fantastiska frispark (jo, jag använder ordet fantastisk).

Vad ska man säga? Sekunderna efter 3-1 tänkte jag att det var stenklart. Men det varade ju inte så länge. Det var mer spännande än bra kan man säga och BP förtjänade sin enpoängare helt klart.

Jesper sa...

Ja, nu får man hoppas på att Gais är en lika säker räddningsplanka som Orrenius hävdade före seriestart! Studiomannen, du som var där - hur såg TFF:s anfall ut utan Mensah? Och var det märkbar skillnad med Fegler i mål i st f Fritz?

Studiomannen sa...

Anfallet: stor skillnad. Mensah både visar med gester var han vill ha bollen och dessutom verkar mittfältet förstå att han faktiskt tar många löpningar. Bristen på kommunikation och förståelse igår var mycket tydligt. Och varför känns hörnor för TFF som helt ofarliga?

Fegler började med att fumla efter en minut. Resten var inte mycket att säga om. Godkänd. Kanske vore det bra med mer gap, skrik och dirigering av försvaret som Person håller på med, men det kanske man inte gör som allsvensk debutant.

Linus M väntade med att hänga med mig ner i katakomberna. Han var mycket besviken, med all rätt. Jag såg bara en snabb repris på 3-2-målet för BP. Det såg tomt ut i mitten och det är möjligt att Linus tog på sig det målet. Jag frågade inte och jag uppfattade inte ifall kommentatorn frågade han heller.

Bäst på plan var Peter Fröjdfelt. Prickfritt.

Erik D. sa...

Jepser! Det är under din värdighet att skriva på det sätt som du gör om Olof Mellberg. Låt andra mindre seriösa journalister/skribenter ägna sig åt sådana påhopp.Allt gott! Erik D.

Jesper sa...

erik: Jag TYCKER inte att den attityd Mellberg manifesterar offentligt är så särskilt sympatisk. Och det är det enda jag vet nåt om.

Erik D sa...

Jesper! Visst kan hans attityd vara aningen påfrestande ibland, men att ge honom det tillmäle du gör är ganska grovt. E

Jesper sa...

Ja, Erik, jag återvänder till rubriken över detta inlägg: "Pick your fights"...