08 maj 2007

Näven i bordet!

Nån får fan ta tag i det här snart.
Jag menar, det funkar ju inte att landets rikaste klubb, med 100 miljoner på banken, ändå springer omkring i tröjor där varenda liten kvadratmillimeter himmelsblå färg är täckt av en reklamblaffa, där det står MALACO rakt över röven på spelarna, där det sitter nån sorts alternativt, större och fulare klubbmärke mitt i bröstet på dem. Har Malmö FF verkligen inte störe stolthet än så? Kan de inte kalla in den där nissen som gjorde kjolar som såg ut som pappersgirlander åt damlaget för tio år sen, vad som helst annat än det här lappverket?
Och så får ju nån ta tag i Allsvenskan snart också. Numera tror jag att detta kommer att ske och att MFF, Hammarby och Elfsborg kommer att rycka, men mycket till ryck kommer det inte att bli, för den som ska kunna rycka måste kunna vinna matcher som MFF idag och Elfsborg igår, det vill säga matcher mot bra lag och guldkonkurrenter utan att man har kniven mot strupen.

11 kommentarer:

Erik D. sa...

Dagens sanning, ja kanske rent av veckans. MFF:s vackra dräkter ska inte besudlas på det sätt som nu görs. Allt gott! Erik D.

Sånger från nedre botten sa...

Vackra eller ej är en smakfråga som jag inte tänker beröra. Däremot ser deras dräkter anmärkningsvärt lika ut bandyns eller tänker jag på speedway? Hmm. Men det är något mycket talande över att ha Malaco över hela röven.

Anonym sa...

Kanske Malaco ska introducera en ny produkt? Sega rövar?

Anonym sa...

Salta Skoogs?

Anonym sa...

MFF och KFF har ju givit "bandytröjan" ett ansikte. Men det syns ju extra tydligt när de ställs brevid Hammarbys extremt rena matchställ.

/Flugan på väggen

Goesta sa...

Vad gäller eventuella ryck tänker jag mig att det alltid betyder något när ett lag är obesegrat. Och då har vi bara Elfsborg kvar med nolla i förlustprotokollet. Jag föreställer mig att det går att hitta statistiskt stöd för min tes här, att det obesegrade betyder något trots att Elfsborg vunnit bara en match.

Jesper sa...

flugan: Jag associerar mest till klubblag från öststaterna från tidigt nittiotal, det totala bejakandet av kommersialismen som hjälps på traven av finansiella svårigheter. Men varför Malmö FF ska behöva gå med mössan i hand för sponsorerna som nån liten moldavisk eller georgisk förening, det är faktiskt otänkbart.

goesta: Jag har bara Årets Fotboll för vissa årgångar, så urvalet nedan är selektivt. Det lag som förblev obesegrat längst för dessa olika år var alltså:

1995: MFF, Halmstad, Djurgården (4 omg, slutade 4, 3 resp 6)
1996: Göteborg (10 omg, vann)
1997: Elfsborg (6 omg, 7:a)
1998: AIK (6 omg, vann)
2001: Göteborg (9 omg, 4:a)

Bör alltså kompletteras. Men pekar inte åt nåt entydigt håll.

Isobel sa...

Senast vi hade ett riktigt överlägset lag i allsvenskan, jo jag pratar än en gång om det vackra året 2003, så fick vi faktiskt stryk redan i fjärde omgången. Mot Örebro. Deras enda skott på mål gick i mål. Då hade vi vunnit de tre första matcherna med sammanlagda siffrorna 13-0.

Anonym sa...

Källström Elmander Isaksson United har upphört. Jag kan inte påstå att jag sörjer.

Johan sa...

Tycker det här med alldeles för mycket reklam på tröjorna börjar likna den kvasidebatt som härjade för ett par år sedan om träningsoverallens vara eller icke vara på tränarna. Visst är det snyggare utan reklam och visst är det snyggare med kostym, men missar man inte mycket av matchen om man ska sitta och koncentrera sig på det?

Jesper sa...

johan: nej, detta är snarare sånt man tänker på för att man har koncentrerat sig så mycket på matchen under de 90 minuter som varit...