29 maj 2007

Idioti

Dem jag blir förbannad på när jag läser nåt sånt här är inte "supportrarna", vare sig Hammarby- eller andra. Självklart vet jag 99% (hoppas siffran är rimlig) av Hammarbys supportrar aldrig skulle drömma om att ta till knytnävarna eller hota nån med våld bara för att han eller hon har på sig ett annat lags halsduk. Nej, dem jag blir förbannad på är publikvärdarna. Häromveckan var jag på Djurgården-Helsingborg och såg en publikvärd sitta en meter från ett gäng as som stod upp (på sittplats!) och provocerade HIF-fansen med nazihälsningar och DFG-banderoller. Hon rörde inte ett finger för att ingripa. Om inte publikvärdarna tar sitt ansvar för att skydda publiken, då får klubbarna ta in andra som kan göra det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du såg inga nazihälsningar. Det är inget DFG pysslar med, den personen som skulle hålla på med sådant får det jobbigt.

Du såg heller inga banderollER. Du såg en (1) banderoll som var en hälsning till en person som råkade väldigt illa ut vid ett tidigare bråk under våren.

Trist att du väljer kryddad sensationsvinkling.

Att folk står upp på sittplats är inget konstigt på Stadion. Vi har - till skillnad från er - Sveriges mest levande publik, där sittplats (dock inte främst på Sektion A) lever sig med ordentligt.

Att du riktar ilska mot den kvinnliga publikvärden påvisar dessutom att du inte är speciellt insatt. Hon följer de direktiv hon får från sina chefer och ska givetvis inte agera på egen hand.

Ditt inlägg hade platsat i Aftonbladet och det är tråkigt att behöva se på den här bloggen (som oftast håller väldigt hög kvalitet).

Mvh
Djurgårdare

Jesper sa...

Tja, jag såg åtminstone nån som stod upp och höll höger arm utsträckt snett uppåt i riktning mot Helsingborgsklacken. Vad är det adekvata namnet?