25 maj 2007

Avundsjuk på Champions League-Hermann? Löjligt!

"Allsvenskan - har ni sett oss någon annanstans" hojtar Tre Hörnor Straffs underrubrik.

Jo, den uppmärksamme kunde notera undertecknad i folkvimlet när Dala-Järna IK gjorde upp med Valbo häromsistens. Jag satt där på Dala-Järna IP:s huvudläktare och deltog i kverulerandet över den tänkte mittfältsmotorns oförmåga att uträtta något vettigt över huvud taget.
Nr 22 Jonas Carlsson påminde om mig själv som spelare - och jag tyckte inte om vad jag såg. Han var stor nog och borde kunna ta för sig men sprang ängsligt omkring långt från alla bollar och närkamper. Händerna uppdragna som ett tafatt skydd för kroppen. Och när han väl fick bollen behövde han oändlig tid på sig för att lägga den till rätta. "Har han mynningsladdare?" frågade bänkgrannen.
I matchprogrammet annonserade virkesköpare Bo Lindström med det glada utropet "Här är det jag som köper virke!".

6 kommentarer:

Jerk sa...

Hur gick matchen? Och sköter sig Lissel-bröderna?

Jesper sa...

Jag undrar vad det var för sorts virke Bo Lindström köper.

Hagström sa...

Fantastiskt att se att vi har en läsare med koll på DJIK. Den här matchen förlorades, 0-1, framför allt beroende på oförmågan att skapa heta chanser. I spelet vägde det jämnt. Jag kan ju inte säga att jag är en regelbunden åskådare och har därför inte koll på till exempel bröderna Lissel.I programmet var bara Jens Lissel med, men ärligt talat minns jag inte hans insats. De som utmärkte sig var backen Jonathan Hedberg som gav ett bollsäkert intryck, Josef Berg som var duktig på att få kontroll på långbollarna som skickades upp och Emil Blom som kändes åtminstone lite farlig.

Jesper sa...

hagström: bara namn som "Josef Berg" och "Emil Blom" ger en prägel av förkrigstid.

Jerk sa...

ja..Jens har väl fått ställa sig i målet i år..hmm..Henrik spelade mittback förut..han har kanske bytt klubb nu? De är iaf båda två målspottare i Malungs IF i div 2 under vinterhalvåret (ishockey då'rå)..vad jag läst i tidningen så muttrade väl Jens lite över att han "blivit tvingad" att ställa sig mellan stolparna..
Har jag inte helt fel så spelade Josef Berg i Äppelbo förut..de var i trean för några år sedan..

Studiomannen sa...

Är det i samband med fest känns Bo Lindström lite snål faktiskt. Ser bisatsen "...och ni tar med brännvin" utan att ens tänka efter...

Välgörande med fotboll på den nivån. Alldeles för sällan det blir av. I mitt fall skulle nog div 4 Halland gälla. Med lite tur kan man dessutom få se Turbo Svensson...