30 april 2007

Tröst för ett tigerhjärta

Jaha, skit också. Pisk mot Örebro och i skrivande stund inte ens den Halmstadledning som skulle skicka upp HBK i serietopp. I stället för att lägga ut texten om varför detta vore önskvärt och utan annan anledning att jag känner för det skriver jag ner den ordning i vilken jag skulle vilja gå ut och ta en öl med de allsvenska tränarna, om jag fick chansen. Klubbtillhörighet spelar inte in, empirin är naturligtvis ojämn och helt otillräcklig, men så är det ju.

1) Janne Andersson
2) Stuart Baxter
3) Magnus Haglund
4) Nanne Bergstrand
5) Patrick Walker
6) Conny Karlsson
7) Tony Gustavsson
8) Per Ohlsson
9) Sören Åkeby, Roland Nilsson, Stefan Rehn
12) Siggi Jonsson
13) Rikard Norling
utom tävlan: Claes Ericsson

Det bör erkännas att Baxter och Walker vunnit på sin bakgrund. Britter är i princip trevliga att gå ut och ta en öl med. Det bör också erkännas att jag inte ens vet om det är möjligt att gå ut och ta en öl med Nanne Bergstrand, men jag inbillar mig att det kunde vara värt ett försök. Slutligen förmodar jag att det i högsta grad skulle vara möjligt att ta en öl med Siggi Jonsson - där får jah bara för mig att konsekvenserna kunde bli oöverskådliga.

14 kommentarer:

Erik D sa...

Varför är Claes Eriksson utom tävlan? // Erik D.

Jesper sa...

erik: Därför att jag inte vet hur han ser ut och aldrig har sett honom intervjuas vare sig i tv eller tidning. Har således ingen empiri överhuvudtaget att bygga ett omdöme om ölsällskapskapacitet på.

oskar sa...

Hur kommer det sig att Norling är längst ner?

Jesper sa...

oskar: Gissa det du!

joelh sa...

jag har nog aldrig skrattat så mycket under en offside-läsning som när nanne förklarar varför spelarna inte skrattar åt hans skämt ("de förstår sig inte på ordvrängeri av hasse&tage-typen"). Så exemplifierar han med den urusla "en gift man kan inte va makalös." ("Det är ingen som fattar den" - jo, nanne, de fattar...) Undrar vad kvalitén ligger på efter ett par öl?

petter sa...

Jag har druckit öl med Claes Eriksson när han var gympa-lärare på en skola jag vickade på. Han är ganska trevlig, lite stel och inte helt oväntat pratade vi mest fotboll (han tränade då huddinges herrar tror jag - tog sedan över älvsjö aiks damer)

Jesper sa...

petter: denna information får honom raskt att stiga till en delad sjundeplats på listan!

Billy Swan sa...

Förvånar mig att du, som TFF-anhängare, placerar Conny K så långt ner.
Förvisso, han har spelat i samma backlinje som Glenn Hysén och det är inte avsett som beröm.
Men Conny K kunde också hantera en vattenpipa hos styrelsemedlemmarna i Assyriska, så jag lägger Conny klart högre på listan.
Och då håller jag ändå på samma lag som Hagström.

Jesper sa...

billy: Conny K är en man jag verkligen kunde tänka mig att ta en öl med. Har pratat med honom på telefon en gång och fick ett sympatiskt intryck av honom. Som jag skrev är det nog bara det faktum att Walker är britt som gör att jag får för mig att han skulle vara ett bättre sällskap på krogen.

oskar sa...

Jag tänker Norling lite kufig sådär, som ofta svävar iväg och gillar att analysera saker på ett(kvasi?)filosofiskt sätt.

Låter rätt roligt över en öl, om du frågar mig. Vad har jag missat?

Jesper sa...

oskar: I Norlings fall stöder jag mig faktiskt på en direkt utsaga från en honom närstående person (jag hatar att uttrycka mig så där, men i det här fallet är det tyvärr nödvändigt)jag fick refererad för mig: "Han är jävligt tråkig att ta en öl med." I de övriga fallen bara utgår jag från egna intryck, förmedlade via tv, eller andra personer, eller i somliga fall (Janne Andersson, Haglund och Åkeby), korta personliga möten.

Resurrection sa...

Hmm kvasifilosofisk? Tycker myten AIK och Norling som media blåst upp och hajpat redan har spruckit. Ärligt talat så säger väl Norling ingenting i intervjuer, möjligtvis svävar han iväg ett tag innan han inser att han inte har nåt svar. Verkar oerhört tråkig och säkert nykterist. Novakovic däremot kan jag tänka mig skulle vara trevligt sällskap (iaf för dom som inte tillhör A.H.V). Han kan nog vara festlig tills fyllan och bitterheten tar över. Men å andra sidan gillar jag bitterhet framåt småtimmarna. Dessutom röker han väl?

Jesper sa...

joelh: den sidan av Nanne får mig mest att känna en sorts ömhet för honom. har nämligen en far som med förkärlek ägnar sig åt den sortens bedrövliga ordvitsar. Tror de la nåt i skolmaten på 50-talet (som ju varade extra länge i Småland). Det vore kul att höra Nanne prata engelska nån gång - skulle tro att han uttalar ungefär som Staffan Lindeborg och Hegerfors (Joo Cool och Sänderländ).

Anonym sa...

Det räcker att höra Nanne uttala en mening med många Rrrrrrrrrrrrr i för att jag ska börja skratta.
"Ari Da Silva Ferreira" är en rysare på Nannes dialekt.