22 april 2007

Köp den blinde en keps

Jag har fortfarande lite ont i ögonen efter att ha haft solen i dem i 90 minuter på Sektion A på Stockholms stadion igår. Ok att jag inte hade en keps, men borde inte Djurgården ha råd att köpa en till Dembo? Då hade han kanske inte släppt in det iofs hårda och välplacerade skottet från Jakobsson.

Tur för Djurgården att detta Helsingborg känns så litet som ett Baxterlag. Karln verkar ha mjukats upp bortom igenkännande i Sydafrika. Visst, Jonson gör snygga löpningar, men HIF:s försvar öppnade sig som Röda havet vid båda målen och Henke måste väl snart bli lite dyster när han tänker på att det inte finns nån Wayne Rooney eller Eto'o som kan förvalta hans direktskarvar och avledande löpningar. Man kan tjata hur mycket man vill om vilken superstjärna Henke är, men nån Messi som dribblar av halva motståndarlaget blir han aldrig. Och huvudproblemet är att HIF känns lojt, utan tåga eller vilja, och nu för andra gången på kort tid ger bort en match som de haft i sitt grepp. Det syns inte på dem, men de har faktiskt en hel del att bevisa.

Ett par rader nedanför mig, alldeles vid staketet, satt förresten ett anhang som kändes som de lite övertydliga statisterna i nån ny huliganfilm. Solglasögon, Fred Perry-tröjor, bakåtslick, hela paketet. De vrålade svinaktigheter åt Stefanidis när han skulle slå hörna, stod upp och gav fingret åt HIF-klacken, gjorde hitlerhälsningar och "kom-och-plocka"-gester och vecklade ut en banderoll med nån sinnessvag paroll om DFG. Två meter framför dem på löparbanan satt en publikvärd och gjorde allt hon kunde titta åt ett annat håll. Klubbarna ska inte gnälla över att saknar befogenheter när de gör så lite för att reagera på uppenbara övertramp. Ett enkelt "Sitt ner och håll käften" kan uträtta underverk ibland.

Isobel förnekade förresten att det var hon som skanderade "Det går en hora på linjen" vid den tveksamma offsideavvinkningen i första halvlek. "Det är en gnagarramsa" förklarade hon per sms i pausen. Skönt att höra.

3 kommentarer:

Mats sa...

Till och med gnagare kan ha humor. Där ser man. I övrigt: vad är DFG? Vi på landet är så okunniga om allt det där som försigår i storstaden, se.

Sånger från nedre botten sa...

Dfg är djurgårdarnas "firma" och står för dementa finniga grabbar.

Erik D sa...

Djurgårdens publik känns som en hockeypublik med alla dess avarter.