17 april 2007

Jan Ersa, Per Persa, de höllo aldrig fred

Ja, nu var det ju inte centerpartiet som gick till val på hårdare tag. Ändå borde man naturligtvis avkräva Maud Olofsson ett ställningstagande till den filmning med vars hjälp riksdagsledamotmaken Lars Larsen fick Jon Jönsson utvisad ikväll. Fast den som vet någonting om verklighetens bönder, till skillnad från de redliga lantmän vissa politiska krafter alltid haft intresse av att framställa dem som, är inte så förvånad. Trätor och processande om gärdsgårdar som skall flyttas en meter hit eller dit, kreatursgeschäft på marknader och framgångsrika ingiften för att komma över ett par hektar boskapshage - generationer av hänsovna bondeförbundare måste ha nickat gillande i sin himmel när Larsen i ena sekunden lurade Jönsson av banan och i nästa så när vann matchen åt Örebro med en ljuvlig liten lobb över Wiland.

3 kommentarer:

nima sa...

Nu var det väl ingen filmning ändå? Jag tyckte mig se på tv-bilderna att Jönsson, förvisso utan att mena det, sprang på Larsens "bakben" så att dansken snubblade på sig själv. Det såg även ut som att Jönsson protesterade just för att det var oavsiktligt, inte för att det var någon filmning.

Jesper sa...

nima: ja, egentligen var det Larsens sätt att med indignerade protester utnyttja Jönssons lilla touch för att få honom utvisad som kändes något bakslug. Eller "rutinerad" som Hegerfors uttryckte det.

Mats sa...

Jesper: Hänsovna. Det var ett väldigt vackert och ovanligt litet ord. Det ska jag komma ihåg. Och återanvända så snart lämpligt tillfälle gives.