16 mars 2007

Stryp accessen!

Var hemma hos Henke Ystén igår och åt chili. Ystén drog historier från Offsides "kultfest" i Göteborg, där gamle domaren Efon Ask dragit fräckisar från scen och Asks hustru varit festens drottning. Framåt elvatiden hade hon nalkats baren och beställt en flaska vin.
"Rött eller vitt?"
"Ah, färgen spelar ingen roll!"
"Hur många glas vill du ha?"
"Jag kan ta ett, om du trugar".

Dessutom det vanliga snacket om landslaget och "accessen". Tröttsamt, jag vet, men vi var fem av sex journalister vid bordet. Brask, som hade erfarenhet av tennis och golf, kunde berätta om branscher där "accessen" till idrottsmännen var ännu mer begränsad. I USA, sa han, hade detta fått följden att de som skrev om sådana sporter helt gett upp jakten på enfaldiga pratminus, utan ägnade sig åt att analysera och observera istället. En helt eftersträvansvärd utveckling, om nån skulle komma på idén att fråga mig.

En annan positiv spin-off som nämndes: intelligensbefriade photo-ops förekommer knappt längre. Aldrig mer Anders Svensson som samuraj, aldrig mer Glenn Hysén i bobbykask, inga fler "Salt-avtal" mellan Kennet Andersson och Expressen.

Stryp accessen, fort som fan!

8 kommentarer:

Patrik sa...

Vilken drömförslag. Tänk om man kunde få analys i dagspressen? Tänktänk! Ingen superstatistik, inga idrottspsykologer.

Stryp, Lagerbäck, Stryp!

Isobel sa...

Fast stämmer det? I den allsvenska bevakningen tycker jag bestämt att det finns massor av fån-bilder, guldkroppsmålade vinnarspelare och annat. Särskilt fjantigt/roligt när det handlar om någon ny import som alla säger är jättebra och som dessutom råkar ha ett roligt smeknamn man kan tota ihop en bildlösning kring, men som tre månader senare visar aldrig ens slagits sig in på bänken.

Studiomannen sa...

Det vore helt underbart ifall dravlet skulle minskas. Folk som inte gillar sport kan ju tro att vi hellre vill se guldmålade spelare än matchbilder.

Jesper sa...

isobel: du har rätt, i Allsvenskan finns tyvärr en hel del access fortfarande. Den arme Johan Orrenius fick tydligen släpa med sig en elgitarr till Elfsborgs guldfest i höstas. Haglund skulle posera som Bossen - "Jag har ett hungrigt hjärta".

...grönvita sidan upp! sa...

Isobel: Som denna? Han kostade å andra sidan inte 14 miljoner...

Isobel sa...

Exakt! Apropå MSN-spelare gjorde dock Quirino uppenbarligen massor av mål mot Enköping häromsistens. Det kanske är superettan som är hans lagoma nivå.

Olof sa...

Hur kan du klaga på den klassiska samurajbilden? Som jag fick ligga i för att fixa den. Både hitta dräkt, svärd och sedan smyga i väg så Bladet inte såg något. Stor journalistik om du frågar mig.

Jesper sa...

Ah, Olof, men du vet ju att THS-läsare per automatik alltid är undantagna från yttrad kritik...