08 mars 2007

A matter of context

Onsdag 12.30. Då vet vi. Jag kommer inte att kunna vara på det så kallade "Umbro Corner" själv (även om det säkert skulle pigga upp om jag släpade med ettårige Vilhelm på landslagets presskonferens) men det kommer att bli intressant att höra den trupp som presenteras där. Trots allt har Lagerbäck bara sagt att han "utgår från" att Zlatan är med i truppen mot Nordirland och vid det här laget vill man ju ha svart på vitt.
För övrigt såg jag faktiskt på Champions League i tisdags, samtidigt som jag läste Jens Lapidus "Snabba cash". Det kändes som en passande korskoppling. Tyckte dock att den bosnisk-kroatiska maffian i tv-rutan var fan så mycket snällare än både Nenad och Mrado i boken och latinogangstrarna på plan. I rätt sammanhang, det vill säga omgiven av galningar som den Clockwork Orange-blonderade Canizares, Burdiasso och den osedvanligt stryktäcke David Navarro, verkar Zlatan helt enkelt ganska snäll. Han fick vara den store, säkre killen som höll tillbaka de små ettriga hetsporrarna och så gick han fram och tillbaka och pekade lite grann. Jämför med Figo som verkligen vevade loss (ingen stor överraskning för den som minns portugisernas muckorgier i EM 2000 eller VM 2002, men ändå). Nej, Zlatan behöver inga feta människar runtomkring sig, inget slätkammat folk som sover gott om natten, han behöver anabolmonster och hysteriska falsettskrikare som kan locka fram de trygga och ansvarstagande sidorna ur honom själv. En Mellberg gör ingen sommar, så jag hoppas på Andreas Haddad som sensationen i truppen på tisdag. Och så comeback för Andreas "Fight Club" Andersson såklart.

6 kommentarer:

Sånger från nedre botten sa...

Det fanns en rolig bild i nån av gratisdrakarna på amatörboxningsmatchen, det såg ut som en illustration till sagan Zlatan och de sju dvärgarna.

Men visst blev man impad av Z. Först stå emot Canizares salivflygande gapande milimeter från ansiktet, sen som den lugne fredsmäklaren. Det var stort.

Sen vet jag inte om jag önskar Z den omgivning du tycks anse att han behöver. Den låter rätt jobbig.

Malena sa...

Zlatan var val ganska dalig i matchen, han fick kassa betyg i tidningarna i alla fall. Men det var ocksa fint i La Gazzetta dello Sport idag nar Zlatan sager "det var mitt fel" och att man borde vanta sig mer av honom, han borde spelat battre. Tar pa sig ansvaret. Och la Gazzetta hyllar honom for det och sager att han vuxit upp och beter sig annorlunda an han skulle gjort forut. Han haller pa att bli allt mer av en ledare i Inter, men som sagt, det ar skillnad pa landlsaget och Inter. Det blir verkligen intressant att se vilken roll Zlatan kommer fa i landslaget nu.

Forlat att jag inte har ringar och strack over bokstaverna, jag ar utomlands.

Jesper sa...

malena: det är helt ok. känns som det inte är några ringar och sträck över mig heller idag, jag var på Expressenfest igår. Varför lär man sig aldrig? Varför ska man vara så förusägbar att man häller i sig allt vin som kommer i ens närhet bara för att man råkar vara lössläppt ur pappaledigheten för en kväll? Jag väntar mig inte direkt något svar på dessa frågor men det känns angeläget att ställa dem ändå.

Malena sa...

Du far lara dig av Zlatan och bli nykterist.

Isobel sa...

Haha, Jesper, och jag som inte orkade gå. Uppe på redaktionen satt Nisse och svarade inte på tilltal och läste serierna (!) i dag och tycktes vägra alla försök att sättas i arbete, typ skriva en notis.

Jesper sa...

Det var just hos Nisse jag var på efterfest, fast jag redan när jag åkte dit insåg vilket misstag det var. Jag var så full att jag knappt kunde tala. I taxin hem skulle jag fylla i dricksen på kontkortskvittot men kunde inte hålla i pennan. Satan i havet. Jag skulle gärna berättat nåt om själva festen, fast det skulle vara som att be den kristne slaven rapportera från gladiatorspelet. Jag tror Wiman var den ende som var lika packad som jag - också pappaledig, si! Och jag gick inte ens fram till Benny Andersson och sa Thank you for the music som jag hade tänkt, fast det var nog lika bra.

Så Malena, du har helt rätt. jag kunde lärt mig mycket av Zlatan. Igår kände jag mig mer som om Ralf Edström varit min mentor i livet.